Uddamålsvinst mot Fjädern

söndag, 24 augusti 2014 Posted in Herrar

I lördags spelade herrarna sin tredje träningsmatch för säsongen.  Motståndare var Motalalaget Solfjäderstadens IBK. Matchen var förlagd till Vrigstad Sporthall då motståndarna hade träningsläger där. För vårt nyförvärv Christoffer Johansson var det alltså på hans tidigare hemmaplan. En jämn och tät match som slutade med Sävsjövinst 5-4, efter bland annat mål av just Christoffer Johansson.

Sävsjö kan göra mål redan i första bytet. Albin Hagelvik lyckas lite turligt bakom förlängda mållinjen få in bollen vid första stolpen.  Ledningen 1-0 till Sävsjö. Båda lagen utbyter chanser och Solfjäderstaden kan enkelt kvittera till 1-1 efter slarv. Just slarv, bolltapp och dålig kommunikation var signifikativt för matchen sett ur Sävsjö ögon. Något som laget får ta till sig och arbeta för att förbättra de återstående träningsmatcherna innan seriepremiären. Innan periodens slut avancerar Max Rydahl längs med vänsterkanten och kan hitta Albin Hagelvik på bortre stolpen.

Andra perioden är en händelsefattig historia. Solfjäderstaden får en utvisning men tyvärr utnyttjar inte våra herrar det numerära överläget.

I mitten av tredje perioden kan Sävsjö utöka sin ledning till 3-1 genom Robert Bjerhag. Nyförvävet Martin Mattelin gör sin första match i Sävsjö tröjan och presenterar sig direkt med framspelningen till målet. Matchen böljar fram och tillbaka. Solfjäderstaden kan reducera till 3-2 innan Robert Bjerhag kan utöka ledningen i numerärt överläge till 4-2. Motståndarna gör 4-3 innan Vrigstadsonen Christoffer Johansson trampar in från högerkanten och kan göra 5-3. Sävsjö har kontroll på matchen men med 20 sekunder kvar kommer återigen slarv vilket resulterar i ett mål för motståndarna. Det är också ytterst nära att även en kvittering kommer.

Mål: Albin Hagelvik 2, Robert Bjerhag 2, Christoffer Johansson