Vinst mot IBF Backadalen

måndag, 15 februari 2016 Posted in Herrar

I lördags inleddes en spännande vecka för herrarna i division 1, med tre viktiga matcher. IBF Backadalen, som kämpar för att säkra nytt kontrakt, gästade Sävsjö Sporthall. En bra laginsats från Sävsjö IBK avgjorde matchen och under den andra perioden gjorde man ett målmässigt ryck som gästerna inte kunde svara på denna eftermiddag. Herrarna var på målglatt humör och förutom tolv mål framåt gjorde man även två av Backadalens mål. Glädjande var att alla tre femmor producerade framåt och visade prov på fint anfallsspel, samt att defensiven och målvaktsspelet var bra...

Matchens första period var jämn. Sävsjö inledde med lite mer bollinnehav och gästerna förlitade sig på sina kontringar. Man skapade också en del farliga målchanser men Martin Almqvist i Sävsjömålet var med på noterna. Sävsjö spelade med tålamod i anfallsspelet och det gav tillslut utdelning när John Johansson efter dryga 14 minuter pricksköt in 1-0 från sin backposition, framspelad av Kenneth Karlsson. Perioden avslutades även med att Backadalen drabbades av en utvisning.

Dock blev det inledande numerära överläget resultatlöst, trots bra spel, men andra perioden skulle ändå komma att bli målrik. Jesper Fransson styr in en bra passning från Martin Hallberg fram till 2-0 efter dryga 5 minuter. Tre minuter senare presenterar sig den framgångsrika formationen med Blixt, Rydahl, J. Bjerhag, Svensson och Böhlin för första gången i matchen. Joakim Bjerhag, som gav positivt besked gällande sin medverkan strax innan match, hittade då Alexander Böhlin på bortre stolpen som inte gjorde något misstag. 3-1 var en boll som oturligt studsade på Sävsjöfot och in. Dock kom en snabb replik från Sävsjö, när Robert Bjerhag fick bollen av Eddie Carlson och skickade in 4-1 tretton sekunder senare. Vid 5-1 så var det ombytta roller på Böhlin och J. Bjerhag, då den senare kunde slå in en retur efter ett fint anfall. 6-1 kom från Jesper Franssons klubba när han påpassligt och mycket oväntat sköt från långt håll och överraskade bortamålvakten. 7-1 kom genom en kontring, där Böhlin stötte in returen på Albin Svenssons skott. Avslutningen på andra perioden gav ändå en strimma hopp till gästerna. 18:48 gjorde Anton Rieden 7-2. Fem sekunder senare stod det 7-3, efter att Sävsjö vunnit tekningen och lite snöpligt lagt in bollen i egen kasse. Men, till Sävsjös försvar, hände detta även på annan ort denna dag.

Man repade dock mod och efter att Albin Hagelvik mycket snyggt gjort 8-3 efter en soloprestation, så kändes det bättre ur ett Sävsjöperspektiv. Assisten kom från Jimmie Bergh. Gästerna reducerade sedan genom notoriske poängmakaren Mattias Ryberg i ett pp, men Sävsjö avslutar andra halvan av tredje perioden med att göra fyra raka mål. Christoffer Johansson kontrade snyggt in 9-4, framspelad av Bergh. Ytterligare en kontring avslutades sedan av Ulrik Weidman, assisterad av Karlsson. R. Bjerhag sköt in 11-4 i powerplay och John Johansson fick sedan avsluta det han påbörjade när han på nytt, från sin backplats, smällde in bollen till 12-4. Återigen framspelad av Kenneth Karlsson, som därmed gjorde sin tredje assist för dagen.

Tillslut en klar seger och en bra start på denna vecka. Härnäst väntar Barnarps IF på bortaplan. Matchen spelas på onsdag och mer info kring den matchen kommer.