Vinst 8-5, men segern satt hårt inne…

lördag, 01 oktober 2016 Posted in Herrar

Ulrik Weidman blev segerorganisatör med sina tre mål när herrarna segrade under lördageftermiddagen. Härligt med en trepoängare och laget seglar upp på en tredjeplats i en tre matcher ung serie.

Men det var en seger som satt långt inne och det började minst sagt knackigt.

Sävsjö-spelarna verkade göra sitt bästa för att Malmhaug skulle känna sig välkomna till hallen med ”giveaways” både till höger och vänster. Frilägen, två mot en, ja det var nästan så att motståndarna sa ”Nej tack nu räcker det! Vi kan försöka skapa lite själva med….”

Det var också genom en bjudning som Malmhaug fick göra 1-0 och det kunde blivit fler mål. Men efter 10 minuter hittade Sävsjö ändå in i matchen och skapade tryck i anfallszon.

Emil Petersson visade pondus, Albin Hagelvik slog sylvassa diagonaler och de andra spelarna följde efter. Att kapten Ulrik får göra 1-1 på en fin framspelning av Albin Svensson känns trots inledningen rättvist och det var med mersmak som man tågade mot omklädningsrummet.

Andra perioden

Men mellanakten blev ändå inte vad den borde. Visserligen så gör hemmalaget mål i powerplay efter en läcker Hagelvik-framspelning till Weidman. Men gästerna spelar tajt och väntar på de misstag som man nu lärt sig kommer titt som tätt.  Sävsjö hittade verkligen inte tillbaka till spelet och Malmhaug tar över matchen bitvis i slutet på perioden. Det är också gästerna som går till sista pausvilan med ledning 3-2.

”Sådana felpass slog inte ens jag när jag spelade”, kommenterade Kultur och fritidsnämndens ordförande Susanne Sjögren från sin position på läktaren.

Och det var lite så det var, skärpan var inte riktigt där, men det ska också sägas att stolpträffarna hittills hade studsat åt fel håll.

Ingen bra andra period men vi har varit starka i alla tredje perioder denna säsongen, sa en lite smått orolig men hoppfull tränare Björn Fransson inför slutakten.

Vändningen

Han fick också rätt i detta då Sävsjö rycker upp sig markant. Under en tre minuters period vänder man helt på steken.

• Max Rydahl stänker in en stenhård dragare från sin backplats.
  • Christopher Johansson serveras öppet mål av Emil Petersson.
  • Jesper Fransson hittar krysset ut minimal vinkel.

6-3 på tavlan och nu känns det tryggt från läktaren.

Det blir lite stimmigt på planen och laget lyckas inte stänga matchen helt utan orosmoln. Men Dani Hyytiäinen får göra sitt första mål i division 1 och Ulrik Weidman sätter punkt med ett straffmål.

8-5 slutar matchen och vi får se det som en styrka att inte spela bra och ändå lyckas sno ihop säcken i slutet! Tänk vad bra det kommer bli när allt klaffar!