Suddenvinst i Fortnox Arena

tisdag, 27 september 2016 Posted in Herrar

Martin Almqvist gjorde en stabil insats i målet

Ännu en match som avgjordes under sudden death – men denna gång till Sävsjös fördel då de tillresta supportrarna fick se Emil Petersson stänka in det avgörande målet.

Efter en stadig lunch i Sävsjö Sporthall så begav sig herr A iväg till Växjö och Fortnox Arena under lördagen för match mot IBK Vöikers. En tuff uppgift på förhand och ett förmodat revanschsuget hemmalag efter förlusten i första omgången. Det var också Vöikers som öppnade starkast och tryckte in en sargstuds till 1-0 och följde upp det med att sätta 2-0 innan Max Rydahl smällde dit en snabb och viktig replik dryga minuten senare vid tiden 7:23 in i första perioden. Efter den starten satte sig spelet lite mer och lagen turades om att äga boll. En utvisning drabbade Sävsjö men en bra box höll Vöikers powerplay på avstånd.

2:47 in i den andra perioden hittade Robert Bjerhags skott nätmaskorna fram till 2-2. Vöikers återtog dock ledningen och inom loppet av en minut hade dem även utökat till 4-2 genom ett fint anfall. Men återigen skulle Sävsjö ta sig tillbaka målmässigt. Först smög Albin Svensson upp från backplats och avslutade distinkt, fint framspelad av Albin Hagelvik. Sedan smällde Robert Bjerhag in sitt andra för dagen och matchen var fortsatt jämn.

I den tredje perioden utbytte lagen chanser, men inget mål gjordes trots att båda lagen fick varsin chans i numerärt överläge.

Istället blev det alltså under sudden deatch som avgörandet utföll. Emil Petersson tog emot en fin passning från Max Rydahl, tog några kliv in i banan från högerkanten och tryckte in bollen i bortre. Ett skönt mål och två poäng med på bussen hem till Sävsjö var ett faktum.