Matadorernas plan höll hela vägen!

söndag, 17 januari 2016 Posted in Damer

Sex poäng - check

Planenligt inhämtade krigarna sex poäng i helgens två hemmamatcher. Värnamo besegrades med 4-2 och tabelltrean Hovslätt med 5-1.

Efter två bra träningar i veckan var åtminstone undertecknads förhoppningar på en riktigt bra kamp i hemmaborgen höga. Matchen blev dock en något tillknäppt historia som inte riktigt tog fart innan Frida T snyggt pricksköt in det första målet tio minuter in i andra perioden. Stina-Lovisa följde upp med 2-0 bara två minuter senare.  Tempot var dock ganska lågt och vi saknade krigarnas vilja och höga tempo. I tredje perioden tillåts Värnamo komma fram och sätta sitt första mål 8.51 in i perioden. Krigarna kontrollerar spelet men motståndarna har en duktig liten målvakt i  Lovisa Nilsson som gång efter annan räddar sitt lag kvar i matchen. När Jossan G sätter både trean och fyran känns matchen avgjord och en viss avslappning sprider dig i hemmalaget. Alma Ohlsson i Värnamo får göra ytterligare ett mål för bortalaget med 18 sekunder kvar på matchen och slutresultatet blir 4-2 till krigarna. Allt enligt matadorernas plan.

Inför söndagens match mot tabelltrean Hovslätt kunde man se redan på uppvärmningen att det var betydligt mer skärpta tjejer på planen. Men bara 2.30 in i första perioden får Hovslätts Hanna Jansson några sekunder för mycket ifred och kan stänka in 0-1 i Birgerssons vänsterhörna. Väckarklocka för krigarna? Ja, verkligen. Efter detta får Hovslätt börja jobba ordentligt för att hänga med. Sävsjötjejerna har svårt att hitta in bakom en effektiv Hovslättsmålvakt och inte förrän  9.21 kan Linnea sätta krigarnas första mål framspelad av Lilljossan. I andra perioden är Hovslätt något hetare än krigarna, men här märks krigarnas rutin av. Effektivt bryter man gästernas anfall och Birgersson är stabil i målet. Förstafemman visar här sin klass och gör ett mål helt enligt alla skolböcker som finns. Klapp-klapp spel och en urläcker passning från Lovisa till Stina som hur säkert som helst sätter bollen i kassen. 2-1 inför tredje perioden. I tredje har våra röda tjejer bestämt sig, nu kör vi! Tredje femman har en otrolig energi och det ger utdelning. Linnea-Alicia gör 3-1 efter fem minuter. Alicia- Maja 4-1 och Lilljossan-Ellen 5-1, vilket också blir slutresultat i matchen. Rutinen i första och andra femman, tredjefemmans energi, Birgerssons stängning av kassen MEN framför allt- lagkänslan, viljan och bra coachning leder till dagens seger.

Krigarna befäster andraplatsen i serien och skapar lite utrymme gentemot de jagande lagen. Nästa match fredag 22 januari kl 20 i Husqvarna Sporthall.