Herrarna besegrade Mölndals IBF

torsdag, 15 oktober 2015 Posted in Herrar

Under söndagen tog Sävsjö IBK emot nykomlingen Mölndals IBF hemma i Sävsjö Sporthall. Sävsjö hade greppet under framförallt första och tredje perioden, medan bortalaget hade övertaget i den andra perioden. Matchen slutade tillslut 8-7 efter att Mölndal tillåtits att reducera två gånger om i slutet av matchen.

Hemmalaget inledde som sagt starkast och hade mycket boll i den första perioden. Kenneth Karlsson, som börjat säsongen förtroendeingivande, satte 1-0 från en central position efter att Jimmie Bergh spelat fram. Mölndal kvitterade från backposition men bytet efter satte Karlsson 2-1 från liknande position, men denna gång var det Robert Bjerhag som assisterade. 2-2 görs i numerärt överläge av gästerna, dock bryter Robert Bjerhag in från högerkanten och sätter 3-2 i bytet efter. Bergh stod för framspelningen. 4-2 görs strax efter det när Christoffer Johansson hittar in till Ulrik Weidman i "höga slottet". Mölndal drabbas även av en utvisning i slutet av perioden.

Sävsjö lyckas dock inte utnyttja det, och Mölndal misslyckas även dem i ett powerplay lite senare. Dock tar bortalaget över mer och mer och man reducerar till 4-3 och kvitterar till 4-4 inom loppet av en och en halv minut. Inget vårdat spel och mycket fram och tillbaka i detta skede av matchen. Bortalaget drabbas av en utvisning mitt i allt detta och ska Sävsjö återta ledningen då måntro? Nej det blir istället Mölndal som sätter 4-5 när Tobias Almroth i bortalaget lyckas manövrera bort hemmaspelare efter en långboll.

Dock tar Sävsjö lite revansch när man sätter dit 5-5 bara sekunder efter att Mölndal åter blivit fulltaliga. Ett viktigt mål onekligen, och därmed står det lika på resultattavlan inför slutakten. Sävsjö hinner även klara ut ett boxplay i slutskedet.
Sista perioden inleder hemmalaget bäst och man tar åter över taktpinnen. Speciellt Bergh, Rydahl, Hagelvik, Bjerhag och Karlsson snurrar på bra och det är också dem som fixar ett avgörande ryck i matchen. Hagelvik gör 2 raka mål assisterad av Bjerhag respektive Karlsson och Karlsson gör även 8-5 efter fint förarbete av Bergh. Mölndal reducerar två gånger om och lyckas skapa lite nerv i slutskedet av matchen men Sävsjö håller undan och tar en skön tre-poängare.
Nu på lördag beger sig herrarna till Tranemo. Det kommer att finnas möjlighet att följa med i spelarbussen och ge ditt stöd. Avresa 12:45, kostnad 50 kr.