Herr A vann över tabelltrean Röke IBK

onsdag, 07 december 2016 Posted in Herrar

Efter den senaste omgången av Division 1 Södra Götaland tätnade tabellen än mer, i jakten på topp fyra och kvalplatserna mot Allsvenskan.

Ostoppbara Åstorp/Kvidinge drygade emellertid ut serieledningen när dem bortaslog tabellfyran IBK Vöikers, men både tvåan Lund och trean Röke förlorade och därmed skiljer det nu endast sex poäng mellan nionde och andra plats i tabellen.

Våra herrar besegrade alltså Röke IBK med 10-5 (3-3, 4-2, 3-0) i en match med många målchanser och stundtals ganska öppet spel.

Det var gästerna som öppnade målskyttet efter dryga sju minuter, när man från vänsterfickan bröt in och sköt på en Sävsjöspelare och in i mål. Kvitteringen kom fem minuter senare när Christoffer Johansson hittade Albin Hagelvik i slottet som placerade in 1-1. Strax därpå tog Sävsjö ledningen genom Adam Rydahl, som påpassligt enhandsknackade in 2-1. Hans första mål i a-lagströjan. I bytet efter kom dock kvitteringen. Återigen hittade gästerna igenom från vänsterfickan. 2-2 efter 15:15 i den första perioden. Vid 16:16 ville den tidigare Värnamospelaren Edvin Andersson bjuda sina tillresta vänner på något roligt, så han sköt in 2-3 till Röke. En jämn period skulle dock sluta oavgjort efter att Albin Svensson smugit upp och rakat in 3-3 på en genomskärare av sin namne, med efternamn Hagelvik. Skotten efter första perioden: 11-9.

Björn: Tyckte att det kändes ganska tryggt i grundspelet. Vi visste vad vi gjorde för fel och vad vi behövde täppa till. De hade sina bågskott, där vi inte klev intill tillräckligt. Vi hade bra snurr på det framåt. Innan har vi skapat chanser men inte satt dit dem, men det var skillnad nu. Nu satte vi dem. Vi hade gjort tre och hade bud på mer.

Pelle: Jag kände att det här är en match där vi kommer göra mer än de tre målen i första perioden. Vi skapade mycket klara chanser och även om dem gjorde några kassar så kändes det som att vi skulle göra mer. Men visst var man lite halvorolig att vi inte skulle lyckas täppa till skotten från kanterna och man visste ju inte riktigt hur hög deras kapacitet var.

I andra periodens inledning fick Sävsjö chansen i powerplay, men det blev ingen utdelning den gången. Istället tråcklade Röke in 3-4 efter 6:49. Dock fick hemmalaget på nytt chansen i numerärt överläge strax därefter. I efterdyningarna av det powerplayspelet flippade Jesper Fransson en boll till Hagelvik på bortre stolpen som slog in 4-4 på volley. Efter 12:19 kontrade Sävsjö in 5-4 genom bröderna Petersson. Emil spelade fram Erik som rakade upp bollen i förstakrysset. Avslutningen på perioden blev sedan händelserik. Ytterligare ett powerplay för Sävsjö skulle genomföras innan paus och 18:23 sköt Robert Bjerhag in 6-4, assisterad av Hagelvik som gjorde sin fjärde pinne för dagen. 18:45 reducerade Röke psykologiskt till 6-5 genom vasse Veszpremi. 19:11 gjorde Albin Svensson, än mer psykologiskt, 7-5 från vänsterkanten. Han hittade en lucka i förstakrysset som inte fanns. I alla fall inte enligt någon mer än Albin själv. Johansson stod för framspelningen denna gång. Skotten: 16-8.

Pelle: Skön känsla precis efter signalen. När dem gjorde 6-5 lite för enkelt var man väl lite orolig fortfarande. Känslan infann sig att det kanske skulle bli en sån där tight match återigen. Men så svarade vi genom Laban då.

Björn: Det kändes bra att vi hade kunnat rulla på tre hela formationer fullt ut. Det har vi inte gjort någon gång tidigare under säsongen. Kändes kontrollerat och alla var inne i matchen. Lite jobbigt med deras enkla mål fram till 6-5, där dem inte ens behöver titta på varandra för att hitta igenom till öppen kasse. Men skönt med vårt svar tillbaka genom Labans klassmål.

Den tredje perioden var stark från hemmalagets sida. Man såg till att ligga rätt i positionerna och inte bjuda på något. Röke, som gick på mindre manskap, såg lite tröttare ut. Med halva perioden spelad gav sig rutinerade Jimmie Bergh ut på en dribblingsräd och ger man honom för mycket utrymme brukar det straffa sig. Denna gång hittade han in till Dani Hyytiäinen, som vände bort sin gubbe och sprätte in 8-5. Sävsjö drabbades av en utvisning men klarade ut boxplayspelet och kunde istället utöka till 9-5 genom Jesper Fransson efter instick från Emil Petersson. Slutresultatet fastställdes 18:16 när Mikael Jonsson med ett utkast friställde Christoffer Johansson, som kunde rulla in sin tredje poäng för dagen. Skotten: 6-8. Totalt 33-25.

Pelle: Vi vinner sista perioden med 3-0, vilket är starkt. Dem gick inte runt på lika mycket folk och kändes trötta. Vi spelade smart och ägde boll.

Björn: I sista perioden ökade vi ytterligare lite. Det kändes aldrig riktigt som vi var hotade på slutet. Vi skaffade oss en komfortabel ledning, vilket var skönt.

Glädjande med tre formationer som alla bidrog framåt, spelade vårdat och höll jämn nivå.

Nu är det en match kvar innan juluppehållet. Den 17:e december åker Sävsjö IBK herr A till Halmstad för att möta tabellfyran då serien vänder. Senaste mötet slutade oavgjort, där sedan Halmstad fick med sig extrapoängen efter mål i Sudden Death.