Herr A tog ny trepoängare

tisdag, 24 januari 2017 Posted in Herrar

Carlshamns IBK gästade Sävsjö Sporthall i lördags. Ett lag som fightas för överlevnad och som också bjöd på hårt motstånd. Dock lyckades Sävsjö IBK herr A knipa alla tre poängen. Man befann sig hela tiden målmässigt i förarsätet under matchens gång, men hade också marginalerna med sig då Carlshamn träffade ribban i slutminuten.

Matchbilden blev väldigt lik den från höstens möte, med ett lågt och kompakt blekingeförsvar. Sävsjö hade mycket boll, men Carlshamn var giftiga i sina offensiva utflykter och man hade en oerhört vass lina med Kristian Nilsson, Markus Eriksson och framförallt Andreas Hörberg. Dessa herrar var inblandade i samtliga mål för gästerna.

Första perioden började bra för Sävsjö med mycket bollinnehav och utdelning efter drygt åtta minuter när Emil Petersson trollade in 1-0 med en alldeles perfekt avvägd fakezorro. Två minuter senare satte Robert Bjerhag 2-0 från slottet efter ett fint anfall, framspelad av Albin Hagelvik. I detta skede kändes matchen under kontroll från Sävsjös sida. Det kom dock en reducering från gästerna vid 17:10, på en kontring genom Hörberg.

Andra perioden inleddes med att Carlshamn fick powerplay. Bra spel i boxen från hemmalaget ledde till utebliven utdelning för gästerna. Vid 06:24 smällde istället Bjerhag in 3-1 från vänsterkanten, med bra trafik framför Båth i Carlshamnsmålet. Assisten stod Weidman för. I bytet efter var det dags för firma Hörberg/Nilsson igen, som utnyttjade en kontring fram till 3-2. Minuten senare kunde Christoffer Johansson avsluta en snygg frislagsvariant fram till 4-2, framspelad av Hagelvik. I bytet efter det så var det dags igen, då Markus Eriksson dunkade in 4-3 från nära håll vid tiden 09:11. Fyra mål på mindre än tre minuter. Dock skulle det komma än tätare målskytte senare i matchen. Andra halvan av andra perioden var något mer avvaktande. Carlshamn drabbades av en utvisning i slutet av perioden och i det numerära överläget smällde Johansson in 5-3 genom ett väl avvägt avslut. Återigen var det Hagelvik som stod för assisten.

Tredje perioden var 34 sekunder gammal när Hörberg gjorde 5-4. Trenden fortsatte när Sävsjö svarade några minuter senare, då Hagelvik påpassligt stötte in en retur på volley efter att Albin Svensson skjutit i hjälmen på Båth. Minut 11 av den tredje perioden blev sedan händelserik. Andree Lagerblad satte 6-5 vid 11:26. 11:36 drog Jesper Fransson upp 7-5-bollen i bortre krysset i en kontring, framspelad av Erik Petersson. 11:55 kom svaret fram till 7-6, återigenom genom firma Hörberg/Nilsson. Vilket dock också blev det sista målet i denna match. Men det saknades inte chanser. Carlshamn plockade ut målvakten under slutminuterna och bjöd då på några benparader som hindrade Sävsjö från att avgöra. Man skapade också lite tryck framåt och träffade även ribban bakom en bra spelande, men då helt skymd, Mikael Jonsson i hemmamålet.

Matchens lirare blev Hagelvik (1+3) och Hörberg (4+1).

I nästa match för Sävsö IBK herr A väntar Åstorp/Kvidinge IBS på bortaplan.