Förlust i Mölndal för herrarna

onsdag, 20 januari 2016 Posted in Herrar

Herrarna reste under lördagen till Mölndal för att möta Mölndals IBF i Aktivitetens A-hall. En match som man på förhand kunde ana skulle bli kampfylld och tuff, vilket så också blev fallet. Tyvärr, för Sävsjös del, var det bara ett lag som bjöd upp till kamp denna match och det var hemmalaget Mölndal...

Efter att Albin Hagelvik gjort 0-1 genom ett överraskande skott efter 25 sekunder så var det Mölndal som övertog initiativet. Man var pigga i sina omställningar och även i duellspelet över hela banan. Ett uppoffrande, kompakt försvarsspel och en duktig målvakt gjorde det svårt för Sävsjö att hitta igenom hemmaförsvaret denna eftermiddag. Det var också Mölndal som gick till pausvila i ledning efter att man gjort två mål på skott utifrån och även klarat av två numerära underlägen.

Andra perioden fortsätter i samma stil som den första. Sävsjö får inte fart på sitt anfallsspel och Mölndal känns bekväma i sitt spel. Hemmalaget gör också ett målmässigt ryck när man gör tre mål på fem minuter under den andra halvan av perioden.

Sävsjö, som bekant har hämtat upp underlägen tidigare, sprattlar till i sista perioden och närmar sig något men Mölndal gör några psykologiska mål som håller bortalaget på avstånd och Sävsjö får vända hem utan några poäng.

Matchens behållning är Hagelviks mål i sista perioden, när han i sin mottagning lobbar bollen över motspelare och sedan smäller in bollen på volley. Detta mål, samt övriga delar av matchen, går att beskåda på Mölndals IBFs youtube-kanal.

Målskyttar: Albin Hagelvik 2, Christoffer Johansson, Robert Bjerhag, Ulrik Weidman

Assist: Albin Hagelvik 2, Robert Bjerhag, Max Rydahl