Skip to main content

Damerna kämpade sig till 3 poäng nere i Karlskrona...

En regnig söndagmorgon och Sävsjös div. 2 damer samlas för att åka ner mot Karlskrona för match mot Örlogstaden. En film bussen i detta ruggiga väder hade vi alla sett fram emot på denna resa, men när vi entrade bussen fanns det ingen tv att se filmen på! Va sjutton, vad ska vi nu göra hela vägen ner till Karlskrona? Jaja, bara att bita ihop och ladda inför match utan film. När vi väl kommit ner bjöds vi på bananer och multivitamindryck, mmm, mums. Men nu dags för match!

Första perioden börjar på ett mycket märkligt sätt. Örlogstaden pressar högt på oss och vi har ett hyfsat försvarsspel, men på något vis lyckas dem få in två bollar i mål som stutsar över och under #66 Amandas ben. Inget att göra åt, bara knyta näven i ficken och ta tag i spelet, man kan inte alltid ha turen på sin sida. Efter 12:18 spräcker vi äntligen nollan efter fint sammarbete mellan center och forward. Det är #4 Hanna som lägger in bollen mot slottet och där står #10 Josefine rätt placerad och kan skjuta in 1-2 målet mellan benen på Örlogstadens målvakt, glädjetjut hörs från hela Sävsjö bänken! Dock blir inte glädjen så långvarig då Örlogstaden svarar snabbt genom att göra ännu ett simpelt mål som studsar yveralles och Amanda lyckas inte få fingarna på bollen. Efter detta görs en liten förändring och #69 Madelene tar över i målet för att dra sitt stå till stacken. Spelet rullar vidare och båda lagen spelar väldigt jämnt men det är vi som lyckas göra nästkommande mål. 14:55 gör vi 2-3 genom #16 Alexandra som står framme vid Örlogstadens mål och lyckas peta in bollen i maskorna efter att #18 Alice skjutit ett skott mot mål. Fint jobbat och nu har vi alla i laget spelat upp oss något. Tyvärr kommer Örlogstaden på många kontringsmöjligheter efter att vi slarvat uppe i anfallsspel och tappat otroligt mycket boll på mittplan. 17:11 drabbas vi av en utvisning på #5 Agnes pga slag, men våran BOX spelar riktigt bra och håller tätt bakåt genom fina rensningar med både klubba och fötter.

I andra perioden är spelet åter igen väldigt jämnt men vi har tagit över matchen något och spelar bättre och bättre ju längre perioden går. 04:52 tar #8 Stina tag i taktpinnen och lurar upp Örlogstadens målvakt på läktarn genom ett snyggt ”köksvägen” mål! 3-3 står det på tavlan och vi har kommit ikapp. Men... Som vi alla redan kanske vet så går det väldigt fort i innebandy. Örlogstaden får ett frislag nere i vårt ena hörn, vi ställer upp i mur och håller våra markeringar, men det räckte inte riktigt. På något vänster lyckas den lille vite smita in mellan första stolpen och vår målis, 4-3, ajajaj, då var vi i underläge igen... Efter dryga minuten är det nu Örlogstaden som drabbas av en utvisning pga slag och vår PP-femma som är ny för matchen går med bestämda steg in på planen. Man kan riktigt se i deras ögon ”att nu jäklar!” Och tänka sig! 11:23 smackar #10 Josefine in bollen bakom Örlogstadens målvakt genom ett läckert pass från #6 Paula och vi har gjort mål i PP, vilken underbar känsla det är! Klockan tickar vidare och tjuter för pausvila.

I tredje perioden väljer coach Mats att spela på två femmor för att försöka få upp tempot något och ställa in de vassaste skyttarna. Bra drag. 07:02 skjuter #10 Josefine in sitt tredje mål för dagen genom ytterligare ett vackert pass, denna gången från #4 Hanna och vi är i ledning för första gången i matchen! 08:36 drabbas Örlogstaden av en utvisning och PP-femman går in på planen med huvudet högt, satt bollen i mål förra gången kan den göra det igen! Och JA A DÅ... 09:56 får #18 Alice bollen på vänsterkanten, tar den med sig in mot mitten och med en liten lustig finnt lyckas hon snirkla in bollen bland maskorna i Örlogstadens mål! Så himla gött! 2 måls ledning och vi har fått rejält med luft under vingarna och otroligt skönt meden PP-formation som fungerar kanoners!
Dock lyckas Örlogstaden få in en boll bakom Madelene och under de sista 5 minutrarna är spänningen bokstavligt talat olidlig. Örlogstaden tar ut målvakten, vilket vi upptäcker lite försent och lassar inga bollar mot det tomma målet, men med hårt slit och en otrolig vilja att ta med sig 3 poäng hem ifrån Karlskrona så lyckas vi hålla tätt bakåt. Med 2 sekunder kvar av perioden drabbas vi av en utvisning på #14 Hanna Holmstedt, men med en säker tekare lyckas vi hålla i bollen de sista sekunderna och klockan tjuter! JAAAAAAAAAA, 3 goa, underbara poäng är i hamn! Seger ring bildas och den härliga segersången sjungs. Bra kämpat allesammans, att ligga under i stort sätt hela matchen men ändå ta sig i kragen och komma igen och vinna! Härliga SIBK!   

  • Skapad