Skip to main content

En poäng i premiären

Premiären är avklarad för herr A som igår föll mot Åstorp/Kvidinge med 4-3 efter sudden death.

Inledningen på matchen var avvaktande och båda lagen backade hem ganska långt. Det gavs inte mycket ytor och de lägen som uppstod resulterade oftast med antingen skott i täck eller utanför. Men i den 12:e minuten föll det första målet och det var hemmalaget som gjorde det. En pass upp på kanten, sedan en snabb pass in i slottet och ett direktskott resulterade i 1-0.
Det blev också 2-0 några minuter senare då Åstorp fick en spelvändning som man förvaltade.
Sävsjö var dock inte ofarliga i perioden men målen ville inte komma. 2-0 stod sig perioden ut.

I den andra perioden fick Sävsjö ett powerplay i inledningen som man tyvärr inte kunde utnyttja även om flera fina lägen skapades. Men minuten efter utvisningen lyckades Albin Svensson rycka åt sig bollen högt uppe på motståndarens plahalva och kunde med en pass hitta en helt ren Jocke som vinklade in reduceringen i målvaktens högra hörn. 2-1 efter 04.17.
Nästa mål skulle bli dyrt för Sävsjö. I mitten av perioden fick man åter chansen i powerplay, men istället för 2-2 kunde hemmlaget sätta viktiga 3-1 och skapa lite andrum.
Inget märkbart hände under de resterande minuterna så 3-1 inför sista var ett faktum.

Inför sista akten ändrades det om lite i femmorna och det visade sig vara ett bra drag denna afton. Våra herrar tog över mer och mer och skapade ett par riktigt kvalitativa målchanser som man borde utnyttjat. Men 3-2 skulle komma, genom ett klassiskt höstlöv av Berra, som från halvplan drog iväg ett dragskott som letade sig in bakom hemmamålvakten. Tiden för målet var 08.06 och jakten på en kvittering påbörjades.
Det dröjde dock inte länge innan den kom. För drygt två minuter senare, 10.41, hade Robban, till synes utan vinkel alls, satt 3-3. Målet tillkom genom att Jacke avslutat tätt utanför, och på den efterföljande sargstudsen hamnade bollen hos Robban som sprätte dit bollen. Resterande tid av perioden förflöt utan några mål även om båda lagen hade en del fina lägen att avgöra. 3-3 och en sudden death kom till att avgöra matchen.

Förlängningen blev inte långlivad men Sävsjö var ytterst nära extrapoängen. Vårra herrar fick en spelvändning dryga halvminuten in. Ett tre mot två läge uppstod och Victor avslutade i ribban. Istället fick hemmalaget sista ordet när man i anfallet efter lyckades stänka dit det avgörande 4-3 målet. Således två poäng till hemmalaget och en till bortalaget.