Vinst i genrepet mot Värnamo IK

tisdag, 10 september 2013. Kategori: Damer

Vinst i genrepet mot Värnamo IK

I måndagskväll spelade damerna sin sista träningsmatch innan seriepremiären som äger rum på lördag den 14 september kl.15

Det krävs mer än bara träning för att bli en bra idrottare

måndag, 09 september 2013. Kategori: Allmän

Kostföreläsning tisdagen den 24 september, kl. 18.00-20.00. Under kvällen kommer du få grundläggande kunskaper inom kostområdet och konkreta tips om:

  • vad och när du ska äta innan träningen
  • hur du planerar en bra matdag
  • vad och hur mycket du ska äta som återhämtning direkt efter ett hårt träningspass

Den här föreläsningen görs i samverkan med Sävsjö IBK, HA74 och Smålandsidrotten. Den riktar sig till ledare, aktiva och andra intresserade.
 

Vinst mot genrepande Lagan IBK

söndag, 08 september 2013. Kategori: Herrar

I den andra matchen denna helg var det Lagan IBK som stod för motståndet. För Lagan var detta genrep inför seriestarten i div 1 Södra Götaland nästa helg. Totalt sett gör Sävsjö en bra match och två mycket bra avslutande perioder som man vinner med 9-1.

I första perioden är Sävsjö inte riktigt med i matchen. Det är säkert många på läktaren som undrar hur detta ska sluta då Lagan vinner perioden med 0-3. Om tränare Jonas Karlsson och Per Svärdh sedan tog fram trollspöet eller helt enkelt fick ryta till för att väcka grabbarna får vi inte veta. Men i andra perioden kommer Sävsjö ut som ett helt annat lag... 

Twitter-laget är uttaget *

söndag, 08 september 2013. Kategori: Allmän

Twitter-laget är uttaget *

För att kunna följa våra spelare lite noggrannare inför matcherna och under träningsveckorna har vi nu tagit ut ett Twitter-lag som ska kunna rapportera lite inside-nyheter. Det kan vara tweets från bussresor till matcher, segerfirande, nått kul från träningen, osv.

De uttagna är varken tillfrågade eller informerade så förhoppningen är att detta hoppar igång av sig självt när ni läser ert namn nedan. Bjud på er själva och laget så får vi en intressant hemsida. Det enda ni behöver göra är att twittra som vanligt och varje gång ni skriver #SIBK så kommer det twitterinlägget även att visas här på vår hemsida… De uttagna är…
* uppdaterad lista

Mindre än en vecka till premiär!

söndag, 08 september 2013. Kategori: Bloggen Inside SIBK

Mindre än en vecka till premiär!

Det är nu mindre än en vecka till damerna spelar premiär i Div 1 södra. Detta är något som är oerhört stort för våra damer, hela klubben men också för kommunen. Om man kollar på vilka idrottslag i kommunen som ligger bäst till så är det väl för tillfället i alla fall damlaget som denna säsong spelar i den näst högsta serien, något som alla sävsjöbor och kommuninvånare borde vara stolta över.

Vinst mot Vetlanda IB

söndag, 08 september 2013. Kategori: Herrar

Under lördagen mötte våra herrar Vetlanda IB i Sävsjö Sporthall. Slutresultatet skrevs till 9-3 i en match där båda lagen saknade en del spelare. Sävsjö spelade stundtals bra och hade en del fina kombinationer som resulterade i mål. Dock var det vissa perioder av matchen en del slarv och avsaknad av aggressivitet i försvarsspelet.

Första perioden inleds med att Jesper Fransson resolut gör 1-0 i numerärt överläge. Sävsjö utökar ledningen 3-0 innan Vetlanda får till en reducering. I andra perioden har vårar herrar bra utdelning på målchanserna och drar ifrån till 7-2. I sista perioden gör kapten Ulrik Weidman ett snyggt mål i numerärt överläge, fint framspelad av nyförvärvet Markus Eriksson.

Nu får grabbarna ladda om till morgondagens match då man möter förra årets motståndare Lagan IBK. En match som kommer bli betydlig tuffare.

Väl mött i Sävsjö Sporthall kl 15.00!
 

Dubbla träningsmatcher i helgen

fredag, 06 september 2013. Kategori: Herrar

I helgen väntar två viktiga träningsmatcher för våra herrar. Många har visat framfötterna under försäsongen och nu börjar laget sätta sig inför seriepremiären borta mot Ingelstad om några veckor.

Motståndare på lördag är det derbymotstånd i form av Vetlanda IB som laget också möter i serien. Matchstart kl 16.00 Sporthallen

På söndag möter man sedan Lagan IBK som spelar i division 1. Ett lag man mötte tidigare på försäsongen och då förlorade med 5-2. Matchstart är kl 15.00 Sporthallen.

I Sävsjö-lägret är det lite frånvaro/osäkra kort i form av Albin Hagelvik (fotboll lördag), Mikael Jonsson (bortrest lördag), Robert Bjerhag (skada) och Jimmie Bergh (sjuk). Annars är alla i truppen tillgängliga för matcherna.

V 36 startar ungdomsinnebandyn

torsdag, 05 september 2013. Kategori: Allmän

Nu kör träningarna igång för ungdomslagen på ett nylagt golv i Hofgårdshallen. Varmt välkomna!

Tryck läs mer för att se samtliga träningstider.

Smålands Husarer gick till attack...

måndag, 02 september 2013. Kategori: Herrar

Robert Bjerhag slipade målformen mot Eksjö.

...och det gjorde man med bravur under inledningen av första perioden. IBK Husar som tränas av sävsjöbekantingen Mickael "Bagarn" Engdahl gästade sporthallsparketten och laget fick en flygande start med 3-1 ledning tidigt i matchen.

Det syntes vilka som ville mest och kanske var man inte riktigt på tårna i Sävsjö försvaret. Men efter den inledande kallduschen blev det annan fart på benen...

Två vinster mot Craftstadens IBK Oskarshamn

måndag, 02 september 2013. Kategori: Damer

Två vinster mot Craftstadens IBK Oskarshamn

Under helgen spelade damerna två träningsmatcher, båda spelades mot Craftstadens IBK Oskarshamn.

Tiden går fort

söndag, 01 september 2013. Kategori: Bloggen Inside SIBK

Tiden går fort

Tiden går fort och seriepremiär för både dam- och herrlaget närmar sig. Damlaget spelar premiär hemma mot Malmö den 14e september och herrarna den 27 september borta mot Ingelstad.

Dragningslista Augusti

lördag, 31 augusti 2013. Kategori: Anslagstavlan

Dragningslista Augusti SIBK:s Månadslotteri

Vinster avhämtas på Erikssons färg Hanteverkareg. 2 Sävsjö

3000:- nr 1308142

1000:- nr 1308095, 1308155, 1308173

500:- nr 1308075, 1308113, 1308004,1308186, 1308081,1308148

Oavgjort mot IBK Vöikers

fredag, 30 augusti 2013. Kategori: Herrar

Oavgjort mot IBK Vöikers

Under torsdagkvällen var det åter dags för herrarna att stöta på motstånd från högre serier. Detta då IBK Vöikers som förra året imponerade i division 2 och tog steget upp till ettan kom på besök.

Motståndarna fick till en början hålla i taktpinnen, men det syns att Sävsjö grabbarna nu börjar komma in det högre tempot efter flera matcher mot bra motstånd. Det ledde till att man snart etablerade tryck i motståndarzon allt längre perioder....

Sävsjö Stadslopp

tisdag, 27 augusti 2013. Kategori: Allmän

Sävsjö Stadslopp

På lördag anordnas Sävsjö stadslopp av IFK Sävsjö. Startskottet går kl 11.00 i klasserna för dam och herr 5 km respektive 10 km. Det vore som vanligt kul om vi kunde få se några löpare under Sävsjö IBK flagga ute i spåren, gärna iförda våra matchställ. Går ni i dessa tankar så finns det fortfarande möjlighet att anmäla er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och avgiften är 150:- ska betalas till bank-giro 656-4645

På bilden syns Kenneth Karlsson, Erik Ahnstedt och Jimmie Bergh som springer stadsloppet 2008. 

Träningsmatch mot Linköping

måndag, 26 augusti 2013. Kategori: Damer

Träningsmatch mot Linköping

Söndagens träningsmatch mot Linköping slutade med vinst 5-3. Sist lagen möttes var det i kval-matchen som ledde till avancemang till div 1 för Sävsjö-tjejerna.

Matchen började inte med något skönspel direkt, men båda lagen spelade upp sig under matchen. Sävsjös tjejer spelade stundtals riktigt bra, men det finns fortfarande detaljer allt slipas på innan seriepremiären mot Malmö 14 september. 

Talina Ewertson gjorde ett bra inhopp i målvaktsburen.

Nästa träningsmatch spelas mot Craftstadens IBK nästa helg.

Målskyttar: Josefine Gustavsson 2, Sabina Magnusson, Frida Thalin och Alexandra Bjerhag

 

 

<<  25 26 27 28 29 [3031  >>