Våra herrlag

Sävsjö IBK herrar består av ett lag i division 2 och ett i division 3. Ett 40-tal spelare har funnits med sedan försäsongen började i maj med träningspass tre gånger i veckan. Och det är en svår men angenäm uppgift för våra respektive tränare att placera ut alla duktiga spelare i lagen.

Målsättningen är att utveckla var och en av spelarna på individnivå samt bygga ett laget av vårt egna material som på några års sikt åter kan ta sig upp för att slåss i förbundsserierna.

Nyförvärv för året är:

Markus Eriksson - stort stark och pålitlig poänggörare hämtad från IBK Vöikers (moderklubb Bodafors)
Filip Fransson - Vrigstadkillen som varit på gång många säsonger finurlig, lurig forward även han pålitlig poängörare.

Spelarförluster för året är

Jakob Johansson - stort tack till Jakob efter alla år i Sävsjö-tröjan och lycka till i din nya hemstad Umeå (ska provspela med IBK Dalen i SSL).
Victor Gustavsson - back med grym speluppfattning och skott som tyvärr flyttar till Jönköping för studier (klubb ej klar).
Joakim Bjerhag - sitter vid tangentbordet och tackar för mig! (klubban på hyllan)

Tränare

På tränarsidan har vi ny för året Per Svärdh. Bodafors-kille som har flera säsonger bakom sig som spelare i Sävsjö IBK. Har tidigare varit spelande tränare i just Bodafors, men tar nu klivet bort från planen och bildar team tillsammans med förra årets tränare Jonas Karlssson (Nässjö).  

För vårt division 3-lag som förra året gjorde en lysande säsong med många unga killar är det fortsatt Per Vettefors bakom rodret. Denna säsong har han Patrik Andersson vid sin sida som förra året fanns med vårt division 1 lag, och även har många år som innebandy och fotbollstränare bakom sig.