Våra herrlag

Sävsjö IBK herrar består av ett lag i division 1 och ett i division 3. Efter en lyckad säsong bakom oss med återtåget till division 1 har ett 40-tal spelare funnits med sedan försäsongen började i maj med träningspass tre gånger i veckan. Konkurrensen är tuffare än någonsin och många spelare finns med i kampen om startplatserna i båda lagen.

Målsättningen är att utveckla var och en av spelarna på individnivå samt bygga ett lag av vårt egna material kryddat med talanger från närområdet.

Nyförvärv för året är:

Christoffer Johansson - stark och pålitlig poänggörare hämtad från Stockaryd/Wrigstad. Från sin centerposition vann han den totala poängligan i division fyra, på imponerande 82 poäng på 18 matcher. Har varit på gång vid flera tillfällen och nu tar han steget över till Sävsjö.

Martin Mattelin – Rutin i mängder får vi från denna hemvändande back. Martin har varit med och tagit Växjö Vipers till SSL och även spelat flera säsonger i Färjestaden. Nu har han jobb i Sävsjö och 28-åringen är varmt välkommen tillbaka till Sporthallen där allt började.

Emil Blixt – spelsinne och vinnarskalle hämtar vi från Bodafors. Förra säsongen stod han för 28 mål och 36 assist, vilket bekräftar att förmågan att hitta sina medspelare finns där tillsammans med känslan för mål. Skolas eventuellt om till back.

Daniel Wink – Förra säsongen producerade Daniel hela 70 poäng (imponerande!) fördelat på 39 mål och 31 assist i S/W 2010 där han spelade ihop med vårt andra nyförvärv Christoffer Johansson.

Victor Gustafsson - back med grym speluppfattning och skott som tyvärr valde att lägga klubban på hyllan inför förra säsongen. Nu är han tillbaka och hittar han storformen är han en av seriens bästa backar.

Spelarförluster för året är

Rasmus Svensson – från sin centerposition gjorde han en mycket fin säsong förra årets. Stort bidragande till avancemanget till division 1, ett fint SM med Småland och väl värd sin U19-plats till Bosön. Nu ska han utvecklas än mer i JIK och vi önskar honom stort lycka till och välkommen tillbaka när det förhoppningsvis någon gång är dags för det.

Tränare

På tränarsidan har vi Per Svärdh. Bodafors-kille som har flera säsonger bakom sig som spelare i Sävsjö IBK. Har tidigare varit spelande tränare i just Bodafors och går nu in på ett andra år med våra herrar. Han får vid sin sida Per Wettefors som tränat vårt division 3-lag i flera säsonger och dessutom som spelare har division 1 på meritlistan.

För vårt division 3-lag som förra året gjorde en säsong med många unga killar ska höja sig ytterligare med Jonas Eriksson som tränare. Han har även han många säsonger bakom sig i Sävsjö både som målvakt, utespelare och lagkapten. Seriös och genomtänkt ett kanon förvärv i sig.