Även damerna vidare till playoff 2

måndag, 30 mars 2015 Posted in Damer

Vinst i bortamatchen mot Röke med 7-8

En mycket spännande kvalmatch fick damernas fanclub vara med om  denna regninga söndag i Tyringe.

En fullsatt buss, några bilar och en väldig massa spänd förväntan styrde kosan ner mot Tyringe och Tyrs Hov för att förhoppningsvis spela hem en plats i playoff två. Det var ganska tyst i bussen på vägen ner mot Skåneland. Full fokus hos både matadorer och krigare. Fnissen var få, musiken dämpad och man kunde nästan se hur tjejerna kröp in i sina bubblor.

Väl i hallen så var Skånefansen var lite tysta tycker vi, men en sån tur att  vi Smålänningar vet hur man låter på läktaren. Om jag får gissa så var vi nog ett sextiotal som höjde våra stämmor när tjejerna (för dagen svartklädda) äntrade arenan. Och gissa om vi hördes?

Period ett inleds i ett rasande tempo från Rökes sida. Innan krigarna har hunnit spotta morgonens tandkräm ur munnen har Röke klämt in både ettan och tvåan och klockan visar bara på 1:55. Då blev det lite tyst på krigarnas fanclubs sida av läktaren........men vi vet att tjejerna är starka och vi förstod ganska snabbt Rökes taktik. Långsamt börjar tjejerna äta sig in i matchen och tar över mer och mer. 12.35 in i första får vi en straff som Hanna T snyggt sätter, men?? Domaren blåser bort straffen med hänvisning till att Hanna drog bollen bakåt. Gjorde hon det?? Vet inte - domaren står bättre placerad än vad 60 heta Sävsjö IBK fans gör. Då tänkte jag i mitt stilla sinne - näääää, inte en sån match idag. Men krigarna är pålitlliga. Efter ett hyfsat bra powerplay som Röke kan hålla tätt i så spelar Agnes fram Lollo som kyligt sätter krigarnas första mål. Stina vill inte vara sämre och med 18:11 petar Agnes fram en boll igen som Stina sätter och vi är tillbaka till likaläge i matchen.

Period två inleder Sävsjö på samma sätt som Röke inledde den första, Röke har inte hunnit ut ur omklädningsrummet innan Stina får stänka in trean framspelad av Holma efter bara 15 sekunder. En Holma som gör en fantastisk krigarinsats denna match, vilken vilja det finns i den tjejen. Firma Thalin vill inte vara sämre och med 1:35 på matchuret släpper Röke Frida på vänsterkanten, Hanna serverar syrran en räkmacka och sen säger det bara PANG! Rätt upp i krysset, helt otagbart för Rökes målvakt. Det är Sävsjö för hela slanten i andra perioden, Agnes-Lollo sätter femman och Frida T-Frida B sexan. Birgersson gör en snygg benräddning  i ett läge där Röke redan har börjat jubla mål, men tyvärr för dem så sitter bollen fast hos krigarnas stabila målvakt. Röke reducerar till 4-6 innan perioden tar slut och vi rödklädda på läktaren får en välbehövlig paus i skrikandet.

Period tre börjar ganska avvaktande med lite småchanser åt bägge hållen, Röke som har kört hårt på två femmor nästan hela matchen ser slitna ut. Det är #21 Anna Gunnarsson som håller energin i laget uppe och man pressar med allt man har. Efter en i mitt tycke, lite slarvig insats i krigarförsvaret lyckas Röke reducera till 5-6, men det är fortfarande uppförsbacke för Skånelaget. Man ska inte bara ikapp, man ska förbi med minst två mål också. När Filla får trycka in 5-7 med 14:05 på klockan (framspelad av Hanna T) så vet inte fanclubens jubel några gränser. Vi kände nog alla att det var spiken i kistan som satt där.  Röke tar TO, plockar målvakt och kvitterar till lika 7-7 med 18:09 på klockan, men det känns ändå rätt lugnt i krigarbåset. Trycker man på som Röke gör så öppnar man sig bakåt och visst, bara 38 sekunder efter Rökes kvittering så bryter krigarna bollen och Filla spelar fram bollen till Hanna T som får göra Sävsjös åttonde mål och segern i kvalmatch två är ett faktum. Frida T får välförtjänt pris som matchens lirare, men som sagt tidigare, krigarna har bredd. Alla gör sitt jobb och gör det på ett fantastiskt sätt och vi vet att det finns ännu mer att plocka ut av varje Sävsjökrigare. Skottstatistik 34-22 (9-7), (12-7), (13-8)

Två bra matcher där Sävsjö drar det längsta strået och vinner totalt med 13-10. All media framhåller Sävsjös kollektiv och bredd och det får väl jag också göra. Krigarna är ett lag där alla kliver fram och gör sitt jobb. Spelet fungerar bättre och bättre för varje match och vi ser verkligen fram emot playoff två där bredd ställs mot spets. Bra träningar i veckan ser vi fram emot, arbete med att lägga fokus på rätt saker och sätta chanserna. Ska krigarna kunna nöta ner Olofström och knipa den åtråvärda och efterlängtade div.1 platsen? Ja mina vänner, på eftermiddagen den 11 april så vet vi.