Skip to main content

Vinst mot genrepande Lagan IBK

söndag, 08 september 2013 Posted in Herrar

I den andra matchen denna helg var det Lagan IBK som stod för motståndet. För Lagan var detta genrep inför seriestarten i div 1 Södra Götaland nästa helg. Totalt sett gör Sävsjö en bra match och två mycket bra avslutande perioder som man vinner med 9-1.

I första perioden är Sävsjö inte riktigt med i matchen. Det är säkert många på läktaren som undrar hur detta ska sluta då Lagan vinner perioden med 0-3. Om tränare Jonas Karlsson och Per Svärdh sedan tog fram trollspöet eller helt enkelt fick ryta till för att väcka grabbarna får vi inte veta. Men i andra perioden kommer Sävsjö ut som ett helt annat lag...

...och tar också tag i taktpinnen. En reducering kommer tidigt på straff av Markus Eriksson. Sävsjö fortsätter med stabilt försvarsspel och bra utdelning framåt. I slutet av perioden krigar John Johansson fram bollen till Kenneth Karlsson som via backhand kan göra 5-4. I sista perioden rinner det iväg och Sävsjö kan vinna med klara 9-4.

Det finns mycket positivt att ta med sig från matchen. Markus Eriksson levererar 4 mål och sliter matchen igenom. De två avslutande perioderna är mycket bra. Något som kan förbättras är att försöka hålla en jämnare nivå under hela matchen och med det undvika underläget i första perioden.

En fjäder i hatten inte bara till spelarna utan även tränarduon som verkar hitta mer och mer rätt i sitt lagbygge.

Målskyttar: Markus Eriksson 4, Robert Bjerhag 2, Kenneth Karlsson 2, John Johansson 1.