Vinst i målrik bortamatch mot IK Zenith

lördag, 22 november 2014 Posted in Herrar

Ännu en bortamatch och denna gång mot Göteborgslaget IK Zenith. Ett lag som liksom Sävsjö är nykomlingar i division 1. IK Zenith började serien starkt med två raka segrar men har därefter radat upp förluster med undantag för mötet mot Borås då det blev vinst.

Sävsjö börjar matchen bra och har ledningen under hela matchen. Segern är aldrig riktigt hotad och våra herrar kan vinna med 7-10.

- En homogen laginsats där alla formationer presterar och levererar. Det är många som ska berömmas för sina insatser, säger kapten Ulrik Weidman direkt efter matchen.

Bra utdelning i första perioden

I första perioden får Sävsjö bra utdelning på sina chanser och kan gå till periodvila med en 0-4 ledning. Detta efter mål av Markus Eriksson, Victor Gustafsson, Jimmie Bergh och Robert Bjerhag. Hemmalaget är inte ofarliga men Sävsjö spelar ett disciplinerat försvarsspel.

Fina kombinationer i andra perioden

I andra perioden blir Sävsjö för trygga i sin ledning och bjuder in IK Zenith i matchen. Under de första fem minuterna kan hemmalaget reducera två gånger om till 2-4. Sävsjö utökar sin ledningen till 2-5. Ett snyggt mål där alla i formationen är delaktiga då Jesper Fransson avslutar assisterad av backen John Johansson som avancerat upp i anfallszon. Lagen utbyter chanser där hemmalaget många gånger chansar på instick bakifrån mål in i slottet.

Albin Svensson bjuder på en snygg prestation när möter upp bollen vid mittplan, vänder upp och springer ifrån sin motståndare och levererar ut en passning till Emil Pettersson som distinkt sätter 3-6. Efter det drabbas IK Zenith av en utvisning och Sävsjö får spela i numerärt överläge. Mängder med chanser skapas och tillslut trycker Ulrik Weidman dit den i nättaket, ledning 3-7. Innan periodens slut reducerar hemmalaget och ställningen är 4-7 inför den avslutande perioden.

Ohotad seger i tredje perioden

I den avslutande perioden blottar sig IK Zenith bakåt när man sätter press för att försöka komma ikapp. Sävsjö utnyttjar detta och kan göra ytterligare tre mål genom Albin Svensson, Robert Bjerhag och Ulrik Weidman. Matchen slutar med vinst 7-10.

Mål: Ulrik Weidman 2, Robert Bjerhag 2, Markus Eriksson, Albin Svensson, Emil Pettersson, Jesper Fransson, Jimmie Bergh, Victor Gustafsson.

Nästa match spelas på lördag 29/11 kl 15.00 i Sävsjö Sporthall. Motståndare är Borås IBF.