Weidman straffade Lidköping

söndag, 29 mars 2015 Posted in Herrar

Det var upplagt för kvalfest i Sävsjö Sporthall. Mycket folk på läktaren drygt 700 och bra stämning där trumslagarpojkarna höll i takten. Men festen höll på att komma av sig totalt. Lidköping spelade en tajt defensiv och Sävsjö kändes för ängsliga och rädda tyngda av stunden allvar för att våga göra det som krävdes för att dyrka upp det. Det var känslan i två perioder och Sävsjö var alltså mållöst...

Rösterna från läktaren sa både det ena och det andra.
-De måste har mer fart.
-De är för fega.
-Varför slänger de inte in lite mer bollar på kassen?
-Nu får de kasta om i femmorna!
Det var faktiskt några som begav sig ifrån hallen för att sedan få ta sig tillbaka för att se slutet på matchen.

Vad som sades då i omklädningsrummet?
-Det vi säger egentligen är kavla upp armarna och börja jobbar med lite ”skit” och släppa på alla bromsar, säger tränare Per Vettefors.

Och det var också det man gjorde. Genom tre mirakel minuter så kommer Sävsjös röda krigare ut i tredje och reducerar. 3-3 står det på tavlan och publiken kokar!

1-3 kommer genom Victor Gustafssons magiska handleder när han fiskar upp en boll i slottet och hittar krysset. 2-3 endast 5 sekunder därefter från ett frislag nere i hörnet där Marcus Eriksson slår en perfekt lustpastej till Gustav Karlsson som genom ett platsbyte dyker upp på bortre stolpen. Gustav har visar kyla och precision och nätet rasslar igen. Vid 3-3 får Ulrik Weidman presentera sig en första gång efter att bollen gått på ett snöre och avslutet sitter kliniskt i nättaket.

I detta läget är det Sävsjö som har allt, och Lidköping är i chocktillstånd.
-Här skulle vi bara kört på, menar tränare Per Svärdh vi hade dem i så mycket gungning.

Men det här med idrottspsykologi blir man inte klok på här slår istället Sävsjö av på takten faller tillbaka till de första periodernas spel och åter är det Lidköping som har taktpinnen. Det krävs ytterligare ett Lidköping mål 3-4, då gästerna utnyttjar ett dåligt byte för att Sävsjö ska vakna igen. 15 sekunder är det mellan målen då Jesper Fransson utjämnar till 4-4 framspelad av Hagelvik.

Suddendeath och straffar
Efter det är det lite små chanser fram och tillbaka men inga mål. Inte heller sudden death i 10 minuter lyckas skilja på lagen och det går till lotteri med straffar. Båda målvakterna kliver här fram och ser till att rädda tre straffar var under ordinarie straffomgångar. I Sävsjö är det Albin Hagelvik och Ulrik Weidman som hittar målet.

Sudden straffar väntar, mållöst är det första rundan, och när Mikael Jonsson åter gör en räddning på Lidköpings straff får kapten Weidman åter chansen.
-En häftig möjlighet och jag intalade mig att det bara är att gilla läget jag får trots allt chansen att avgöra, förklara straffhjälten.

Efter att ha fintat och gjort en lång dragning rullar bollen in i målet och laget fick motta publikens jubel.
-Helt fantiskt att få motta publiken jubel här i hemmahallen på det här sättet, säger Weidman och fortsätter med att en hälsning till publiken:
- Tack för stödet i Sporthallen idag! Grymt drag på läktarn, ni bidrar starkt till dagens seger!

Det är vår Captain Fantastic det!

Kvalet fortsätter
Nu gäller det att återigen nollställa. Redan nästa helg går man in i den avgörande kvalomgången. Då väntar det första mötet i bäst av tre mot antingen Floda IBK eller Östra SK. Vem av dem avgörs kl 17.15 på söndag eftermiddagen.

No video selected.
Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping Weidman straffade Lidköping