Två matcher senare

tisdag, 10 januari 2017 Posted in Herrar

Under den föregående veckan spelade herr A två matcher. Här kan ni läsa om dem:

Torsdagsmatch och Smålandsderby stod på schemat för herr A. IBK Vöikers skulle gästa Sävsjö Sporthall och det skilde endast två poäng inför matchen till fördel för Sävsjö.

Första perioden rivstartade och satte lite prägel på hela matchen, med hög fart och många målchanser. Den inleddes med att Vöikers tog ledningen genom Mattsson efter 01:51. Sävsjö vände dock genom mål av Bjerhag och Weidman. Ytterligare varsitt mål från de båda lagen innebar 3-2 inför den andra perioden.

Andra perioden var verkligen en mellanakt i denna match. Farten mattades av något och Sävsjö kontrollerade spelet för det mesta. Man kunde också vinna perioden med 2-1 genom mål av Erik Petersson och Hagelvik, varav den sistnämnda gjorde sitt med endast 13 sekunder kvar av perioden. 5-4 var således ställningen.

Den tredje perioden var vilda västern. Lite för mycket för Sävsjös del kanske. När Vöikers tog ledningen för blott andra gången i matchen vid 14:14 så lyckades inte Sävsjö riktigt finna energi för att komma tillbaka. Istället kunde gästerna punktera matchen.

Tränarnas kommentar:

En fartfylld och publikvänlig match. Sen är det väl inte så att vi är särskilt glada när det står 9-12 på tavlan efter 60 minuter. Speciellt inte efter avslutningen, som den blev. Annars gör vi väl en helt okej match sett till helheten. Men dem straffar oss väldigt hårt i sista perioden, då spelet verkade passa dem lite bättre än oss just då. Ganska bedrövligt försvarsspel från båda lagen stundtals som ledde fram till att det slutade med 21 gjorda mål i matchen.

Under söndagen väntade en dagstripp till Malmö och Kulladals Sporthall. Dagens värd var tabelljumbon Malmhaug KFUM IBF. I Sävsjölägret härjade en del förkylningar och Jonas Lindstrand och Emil Lindell blev tvungna att stanna hemma i Småland.

Första perioden inleddes med ett visst grepp från Sävsjö. Man gjorde också 0-1 efter drygt 5 minuter spelade. Christoffer Johansson satte bollen från högerkanten, assisterad av Robert Bjerhag. 0-2 gjorde Erik Petersson vid 12:06 när han förtjänstfullt tryckte in bollen från nära håll. 0-3 var ett liknande mål genom Albin Svensson, som satte dit en retur på Bjerhags skott. Med 19:30 spelat av första akten gjorde så hemmalaget psykologiskt viktiga 1-3 då duktige Robin Karlsson slängde in en boll snett bakåt som träffade en Sävsjösspelares sko och in bakom Jonsson i bortamålet.

Andra periodens inledning var pigg från Malmhaug och Henrik Roos snodde åt sig bollen högt upp och tryckte in 2-3 med en backhand vid 02:29. Efter det målet stod matchen och vägde lite. Båda lagen fick varsin chans i powerplay, men ingen utdelning. Vid 12:06 hittade dock Sävsjö målet igen, när Erik Petersson stänkte in sitt andra mål för dagen på assist från Max Rydahl. Bara minuten senare kom också 2-5 genom Bjerhag, fint framspelad av Albin Hagelvik.

Tredje akten blev lite mer händelserik. 01:34 gjorde hemmalaget 3-5 genom Karlsson. Sävsjö drog på sig en utvisning strax därefter men klarade ut boxplayspelet. Vid 08:50 smällde dock Malmhaug, genom Nils Rasmusson, in 4-5 vid ytterligare en avvaktande Sävsjöutvisning. Med drygt halva den sista perioden spelad så styrdes bollen på två Sävsjöspelare och in i mål fram till 5-5. Sävsjö svarade dock och återtog ledningen genom Emil Petersson, som snyggt vispade in 5-6 med en backhand. Fint framspelad av Martin Hallberg. 14:12 stod matchuret på då. 17:06 tryckte Malmhaug in 6-6, återigen genom Karlsson. Direkt på tekning for bollen sedan upp i luften och på något sätt lyckades hemmaspelare bryta igenom och Sävsjö tvingades låsa klubban och straff utdömdes till hemmalaget vid tiden 17:11(!). Rasmusson träffade dock innerstolpen och istället fick Malmhaug chans i numerärt överläge. Ett överläge som skulle innebära ett matchavgörande. Men till hemmalagets förtret så var det Sävsjö som avgjorde, när man iscensatte en kontring genom Bjerhag och Weidman som ledde fram till 6-7 vid 17:40. Bortalaget redde ut resterande boxplay och kunde punktera matchen i öppen bur vid 19:40 genom Emil Petersson.

Svår match. Åka ner till Malmö för att möta ett lag som inte har någonting att förlora. Matchen går lite i vågor, då vi går fram till 0-3 och dem får in 1-3 precis innan paus genom ett självmål. I andra (perioden) så inleder dem piggt och trycker in 2-3 innan vi återigen får lite grepp och går fram till 2-5. I sista perioden får dem ju lite vittring efter ett tidigt reduceringsmål. Vi tappar initiativ framåt och dem får ha lite mer boll. Dem gör 4-5 under en avvaktande utvisning och 5-5 är ytterligare ett självmål av oss. Sen är det ju starkt att få med sig alla tre poäng, det är inget att sticka under stolen med. Vi har dock kanske dragit på oss lite för många utvisningar den senaste tiden än vad som får ansens som acceptabelt.

På lördag väntar ett riktigt tungviktsmöte för herr A, då Munka-Ljungby IBK gästar Sävsjö Sporthall. Mer om den kommer under veckan.