Två hattrick när herrarna invigde golvet i Sporthallen

torsdag, 21 augusti 2014 Posted in Herrar

I söndags spelade herrarna sin andra träningsmatch för säsongen när man tog emot Westerviks IBK hemma i Sävsjö Sporthall. Under semestern har även parketten bytts ut mot en ljusblå plastmatta.

Matchen börjar ganska avvaktande men efter drygt tio minuter kan Jimmie Bergh trycka dit 1-0. Precis därefter drabbas Sävsjö av en utvisning som Westervik genast tar tillvara på och gör 1-1. Men bara en halv minut efter kvitteringen gör Jesper Jonsson 2-1 till Sävsjö, ett resultat som står sig perioden ut. En ganska jämn period där Sävsjö hellre slår en passning för mycket istället för att trycka dit bollen när tillfälle ges och Westervik har ett par vassa kontringar med bland annat ett skott stolpen.

Andra perioden börjar i liknande tempo som den första och efter nästan fem minuter kan Westervik kvittera till 2-2 på en fin kontring efter ett onödigt bolltapp på mittplan av hemmalaget. Sävsjö höjer tempot betydligt på passningsspelet och skärpan i avsluten och när perioden är över står det 5-2 i hemmalagets favör.

Westervik går upp försöker sätta press på hemmalaget i början av tredje perioden men Sävsjö lyckas spela sig ur den och efter sju minuter in i den tredje perioden har det hunnit bli både 6-2 och 7-2. Målen fortsätter trilla in. Westervik tappar både fokus och orken ju längre matchen lider och Sävsjö kan rulla boll stora delar av perioden och slutresultatet skrivs till slut 11-2.

Målskyttar: Emil Petersson 3, Jesper Jonsson 3, Robert Bjerhag, Markus Eriksson, Jimmie Bergh, Jesper Fransson, Ulrik Weidman.