Tung förlust mot Alingsås

måndag, 12 januari 2015 Posted in Herrar

Höstens möte mot Alingsås slutade med uddamålsvinst på bortaplan. Då avgjorde Sävsjö med bara minuter kvar att spela. I lördagens match var det ombytta roller. Alingsås kunde avgöra med endast 30 sekunder kvar av matchen. Slutresultat 6-7. En förlust som i efterhand känns onödig då Sävsjö radade upp chanser och borde avgjort matchen i ett tidigare skede.

I mitten av första perioden är det Alingsås som kan ta ledningen med 0-1. Båda lagen drabbas av en utvisning vilket ger spel fyra mot fyra. Detta utnyttjar Markus Eriksson då han på egen hand från slottet placerar bollen lågt i mål, 1-1. Kort därefter hittar Victor Gustafsson nätmaskorna efter en fin diagonalpass från broder Martin. Ledning 2-1.

I andra period är det ställningskrig. Sävsjö har flertalet klara chanser som man borde utnyttjat. Under periodens sista minut får man tillslut lite utdelning och kan göra två mål. Christoffer Johansson sätter ledning 3-2 i öppet mål efter en snygg upprullning. Markus Eriksson tar sig återigen in på egen hand i slottet och kan göra 4-2.

I den tredje perioden slarvar Sävsjö i defensiven och bjuder in Alingsås i matchen. Bortalaget tillåts både reducera och kvittera innan Sävsjö återigen kan ta ledningen med 5-4. Som alltid så är man som mest sårbar direkt efter mål och denna match var inget undantag. Alingsås kan omgående efter tekning kvittera till 5-5 och också ta ledningen med 5-6. Sävsjö hämtar sig och kan ganska omgående kvittera till 6-6 genom Ulrik Weidman. Under matchens sista minut kommer så avgörande 6-7 som via en målvaktsretur slås in på halvvolley. Sävsjö tar ut målvakten och spelar sex mot fem utan resultat.

Totalt sett en match med bra anfallsspel med mindre bra utdelning och skärpa i avsluten. I försvarsspelet finns stundtals mer att önska. Nu är det nya friska tag i den tuffa bortamatchen mot Tranemo på onsdag.

Mål: Markus Eriksson 2, Victor Gustafsson, Christoffer Johansson, Ulrik Weidman, Robert Bjerhag.