Skip to main content
Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö

lördag, 14 september 2013 Posted in Damer

Nervositeten gick nästan att ta på i dagens dampremiär i Sävsjö Sporthall. Två serienykomlingar Malmö FBC och Sävsjö IBK och således också fullt med debutanter som jagade lagens första poäng. Och det blev Malmö som övertygande gick segrande ur drabbningen med hela 7-0.

Första perioden inleds också väldigt avvaktande av Sävsjö. Malmö ångar på och visar upp ett piggt och rappt anfallsspel. Helt rättvist vinner man också perioden med 2-0 och kanske hade lite mersmak på det...

I andra är det ett annat Sävsjö som ger sig ut på planen. Men det är inte Sävsjö dag, redan 02.52 gör Marlene Lennartsson 0-3. En timout från Sävsjö tränaren Mats Kraft gör att Sävsjö skapar fler chanser men bollen vill inte in bakom en duktig Malmö målvakt. Sävsjö-tjejerna tar många avslut, oftast i lite för snäv vinkel och trots 18 skott på mål gör man heller inget mål i andra. Detta medan Malmö ångar på med vassa kombinationer och snyggt powerplay. 0-6 står det inför slutperioden.

I sista skapas det inte lika mycket chanser. Det är Malmö som gör periodens enda mål och kan lämna en lyckad premiär bakom sig. Sävsjö tar nya tag och får se till att ta första tre poängaren nästa omgång! Bryt ihop och glöm!

Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö