Tre poäng till damerna efter en oerhört spännande match där serietvåan Vöikers fick se sig besegrade med 6-5

lördag, 21 februari 2015 Posted in Damer

Kan det bli mer nervkittlande?

Det var inte bara spelarnas puls som gick upp den här matchen. Tror att det var fler än jag på läktaren som kände att det dunkade på ganska bra

Matchen inleds ganska avvaktande från bägge lagen. Inte förrän i elfte matchminuten  bjuds vi på 1-0 av Agnes-Lovisa. En fd Sävsjöspelare kvitterar för Vöikers 13.22 på klockan. I slutet av perioden åker tjejerna på ett boxplay som de starkt spelar av. Perioden slutar rättvist 1-1. I andra perioden kommer laget ut med massor av energi, Ellen-Jossan dundrar in 2-1 och Paula-Ida 3-1 efter bara 3.50 av andra perioden. Sen går spelet lite i baklås för tjejerna, markeringar tappas och man är inte längre först på bollen. Vöikers tackar för inbjudan och sätter två bollar i kassen innan perioden är slut. 3-3 efter andra. Tredje perioden inleds som slutet på andra, spelet funkar inte riktigt som vi är vana att se det. Gästerna utnyttjar läget och tar efter 3.32 för första gången ledningen i matchen. Nu är det nervöst på läktaren kan jag säga. Vi väntar bara på att matadorerna ska börja vifta med caper eller  piskor ( eller vad det nu är matadorer har). De tar till det bästa vapen som finns att tillgå under en match- timeouten. Vad matadorerna än sa eller gjorde så kickade turbon in i laget, man ändrade om lite och lyckades bryta det negativa mönstret. 38 sekunder efter timeouten kommer energiknippet Karlsson fri och inga misstag där inte! Kvitteringen är ett faktum och energinivån höjs på planen och spänningen stiger på läktaren. Ska man lyckas plocka poäng på tabelltvåan? När sen Agnes-Lovisa gör 5-4 då börjar vi ana poäng. Men hur många ska det bli? Vöikers försöker och försöker men kommer inte riktigt till några vassa avslut. Vöikers tar timeout 17.06 och en massiv anstormning mot Sävsjös mål väntar. Birgersson storspelar, laget offrar sig för varandra och när Ida framspelad av Agnes rullar in 6-4 i tom kasse 19.09 så står hela läktaren upp. Men Växjötjejerna har inte gett upp, Nr 9, Jennie Fransson ( för övrigt en av Vöikers bästa spelare ikväll) reducerar till 6-5 19.24 . Men de röda krigarna lyckas vinna boll och Alex håller rutinerat i och låter klockan gå. Lättnaden är stor när slutsignalen ljuder. Matchens lirare i Sävsjö välförtjänt till ett annat energiknippe, nr 18- Filla. Matadorerna och deras krigare ska var nöjda med första 30 och sista 10 minuterna av matchen. Birgersson gör en strålande avslutning på matchen. Hanna T och Jossan riktigt bra på nya positioner. I övrigt beröm till ledarna för lyckad coachning framförallt i tredje perioden samt till hela laget för spelet de presterade i ovan nämnda tider.

Vi tackar Ljungby för vinsten mot Husqvarna lördag eftermiddag, känns kul att titta på tabellplaceringen ikväll. Vi hoppas den ser likadan ut på eftermiddagen lördag den 7 mars när samtliga seriematcher är färdigspelade för i år. Nästa match lördag 28 februari kl. 14.30 i Ljungby.