Tre mål av kapten Ulrik i segermatchen mot Borås

söndag, 15 mars 2015 Posted in Herrar

Förutsättningarna inför matchen var Sävsjö vinst under ordinarie tid eller sudden death för att behålla andra platsen som i kvalet ger hemmafördel. I en jämn match kunde Sävsjö tillslut vinna med 7-4 efter två mål i tom bur av Christoffer Johansson. Även kapten Ulrik Weidman visade vägen med sina tre mål.

Efter matchen blev det klart att Östra SK valde Floda IBK. Det innebär att Sävsjö möter IBK Lidköping i playoff 1 i bäst av tre matcher. Första matchen spelas på bortaplan nästa helg, söndag 22/3 i Idrottens hus i Lidköping. Därefter spelas returmöte på lördag 28/3 i Sävsjö Sporthall. En eventuell tredje match spelas söndag 29/3, också den i Sävsjö Sporthall.

Sävsjö får bästa möjliga start mot Borås och kan ta ledningen med både 0-1 och 0-2. Första målet kommer genom Robert Bjerhag som kan skjuta förbi täck efter slarv i uppspel från hemmalaget. Kapten Ulrik gör 0-2 i powerplay fint framspelad av Albin Hagelvik. Reduceringen kommer efter slarv i Sävsjö försvaret och Christian Olausson kan tryckta dit bollen i nättaket. Första delen av andra perioden är sämre från Sävsjös sida och man bjuder på allt för många chanser och Borås kan kvittera till 2-2. Därefter tar våra herrar tag i taktpinnen och kan ta över matchen. Markus Eriksson sätter säkert en straff, ledningen 2-3 inför sista perioden.

I mitten av tredje perioden kan Borås kvittera till 3-3. Borås drabbas av två utvisningar i tät följd efter varandra. Där kan Sävsjö gör segerrycket med två mål i powerplay, ledning 3-5. Borås tar ut målvakten och reducerar till 4-5, vilket ger spänning i matchens slutskede. Dock kan Christoffer Johansson punktera matchen med 4-6 och 4-7 i tom bur.

Mål: Ulrik Weidman 3, Christoffer Johansson 2, Markus Eriksson, Robert Bjerhag