Träningsmatch mot IBK Vöikers

tisdag, 19 augusti 2014 Posted in Herrar

I lördags begav sig våra herrar till Växjö och den nybyggda hallen Fortnox Arena. Motståndare i den första träningsmatchen för säsongen var IBK Vöikers. En motståndare som på kort tid tagit sig upp genom seriesystemet till division 1. Det märktes att det var tidigt på säsongen då matchen präglades av mycket felpass och bolltapp. Sävsjö lyckas tillslut knyta ihop säcken och vinna matchen med 6-5 efter ett sent ledningsmål av nyförvärvet Emil Blixt.

Sävsjö börjar matchen bra och kan tidigt i matchen ta ledningen på en kontring där Albin Hagelvik hittar Filip Fransson på höger kanten. Kort efter det bryter Markus Eriksson in från kanten och kan med ett lågt placerat skott hitta nätmaskorna. Ledning 2-0 till Sävsjö. Efter målet blir Sävsjö-laget passiva och det är motståndarna inte sena med att utnyttja. Vöikers tillåts både reducera och kvittera. I slutet av period får Sävsjö numerärt överläge. Då endast två sekunder återstår spelar Albin Svensson fram Markus Eriksson och Sävsjö kan återigen ta ledningen.

Andra perioden är en jämn tillställning där lagens följs åt resultatmässigt. Vöikers kan både kvittera och ta ledningen. Motståndarna tar tillfälligt över taktpinnen i matchen. I slutet av perioden kan Sävsjö kontra in 4-4 genom Albin Svensson.

I sista perioden tar Vöikers ledningen när en fristående motståndare i slottet enkelt kan hitta målet. Sävsjö får numerärt överläge och har svårt att skapa farliga målchanser, men tillslut kommer kvitteringen 5-5 genom Robert Bjerhag. Med endast minuter kvar av matchen avancerar Emil Blixt upp längs vänster kanten och placerar snyggt bollen i första krysset. Slutresultatet blir 6-5 till Sävsjö.

Mål: Markus Eriksson 2, Albin Svensson, Filip Fransson, Emil Blixt, Robert Bjerhag.