Avancemang till division 1 efter tät match mot Barnarp!

söndag, 23 februari 2014 Posted in Herrar

Det blev ett dramatiskt slut i Norrahammars sportcenter mot topplaget Barnarp. Sävsjö hade uddamålsledning med 4-5 och Barnarp forcerade för en kvittering. Det var många gånger väldigt nära men våra herrar lyckades hålla ut och säkra en av de två avancemangsplatserna till division 1.

Förutsättningarna inför matchen var enkla och utan att förlita sig på andra resultat under omgången skulle en seger eller suddenseger ge avancemang till division 1. Sävsjö börjar första perioden bra och kan tidigt i matchen ta ledningen när Albin Hagelvik hittar första krysset...

I mitten av perioden kommer kvitteringen. Efter det drabbas Sävsjö av en tveksam utvisning och hemmalaget kan i numerärt överläge ta ledningen med 2-1. Då kliver kapten Ulrik Weidman fram och kan på egen hand kvittera till 2-2.

I andra perioden tar Sävsjö över matchen och får in ett tidigt ledningsmål på kontring. Albin Svensson gör inget misstag i slotten då Markus Eriksson agerar framspelare. Sävsjö har mycket chanser och kan också utöka ledningen till 2-4 genom Markus Eriksson. Efter målet börjar Sävsjö slarva och spela med för små marginaler. Barnarp kan ta över taktpinnen och helt rättvist reducera till 3-4 i slutet av perioden.

Inför tredje perioden går Sävsjö ned på två formationer för att få bättre fart på spelet. Tyvärr får Sävsjö sämsta möjliga start. Barnarp kan redan i den första minuten kvittera till 4-4. Båda lagen utbyter chanser och det dröjer till mitten av perioden innan Sävsjö lite turligt kan ta ledningen med 4-5. Rasmus Svensson kan via halvvolley nå en fristående Markus Eriksson framför mål som kan styra in bollen bakom hemmalagets målvakt. Resultat står sig hela matchen ut trots hård press från hemmalaget i matchens slutskede.

Stor glädje utbryter i Sävsjö-laget när slutsignalen ljuder och avancemanget till division 1 är ett faktum. Våra herrar har svarat för en fantastisk säsong och får nu sikta på att försöka vinna serien.

Mål: Markus Eriksson 2, Albin Hagelvik, Albin Svensson, Ulrik Weidman.

Nästa match spelas mot serietvåan Olofström på söndag 2 mars kl 16.00 i Sävsjö Sporthall. Väl mött!