Skip to main content
Suddenseger i hemmapremiären för herrarna

söndag, 27 september 2015 Posted in Herrar

Hemmapremiären mot Borås, som spelades inför 360 personer (i hård konkurrens med ett kommunderby i fotboll), innebar tillslut 2 inspelade poäng. Sävsjö satt i förarsätet målmässigt i stora delar av matchen men faktum är att bortalaget mycket väl kunde ha knipit alla 3 poäng, efter man prickat ribban med i stort sätt öppet mål vid ställningen 5-5.

Matchen går inte till historien som en av det mest välspelade tillställningarna. Sävsjö lyckades inte riktigt få igång sitt passningsspel och Borås bjöd upp till en hård kamp, precis som man kunde förvänta sig.

Det var Borås som skulle ta ledningen när Anton Jääskö fyllde på från backplats och pricksköt in bollen efter ett bra anfall. Sävsjö kom sedan in i matchen genom att Erik Petersson premiärmålade i A-lagströjan, när han fint från vänsterkanten sköt ett smart skott intill förstastolpen. Hans backkollega Jimmie Bergh stod för passningen. Max Rydahl, som tidigare även var mycket lovande som back i fotboll, testade sedan att glidtackla en Boråsspelare, och det gick ju bra men han fick sätta sig på botbänken. Gästerna lyckades dock inte utnyttja det numerära överläget och istället klev Sävsjös bästa formation för dagen in i handlingarna när Jesper Fransson stänkte in 2-1, assisterad av Kenneth Karlsson.

I andra perioden dröjde det till halva matchen var spelad innan Borås kvitterade till 2-2 på ett frislag. Strax därefter drabbades så gästerna av en 2 minuters utvisning som Sävsjö utnyttjade när Joakim Bjerhag hittade nätet från en imponerande snäv vinkel, framspelad av Robert Bjerhag. Kenneth Karlsson smällde sedan innan 4-2 , efter att Martin Hallberg slått en fin diagonalpassning. I slutet av perioden fick bortalaget utdelningen i ett PP och matchen var fortsatt jämn.

Det var lite ställningskrig i inledningen på sista perioden innan Max Rydahl tog ett skott på sig och sedan beslöt sig för att springa över hela planen och placera in bollen lågt i vänstra hörnet. Mycket vackert. Sedan åkte Borås på en utvisning, men istället för att ledningen utökades så krympte den när gästerna satte dit bollen i en omställning. Borås kvitterade sedan på en sargstuds bakom mål. Det saknades inte lägen att avgöra under ordinarie tid, med det omnämnda ribbskottet som den absolut vassaste chansen.

Sävsjö inledde sedan sudden death med sin vassaste formation för dagen på planen och det gav resultat efter 33 sekunder när Jesper Fransson hittade nätet för andra gången, det högra krysset för att vara specifik, återigen framspelad av Kenneth Karlsson.

Två poäng inspelade och Sävsjö bryter trenden som infunnit sig i början utav säsongen. Redan efter 2 omgångar kan man utläsa att det kommer bli en jämn serie i år och varje poäng är viktig i slutändan. Härnäst för våra herrar väntar hårdsatsande Partille IBS, på Partillebohallens gröna matta, lördagen den 3 oktober.