Storseger för herrarna mot Pixbo

lördag, 28 februari 2015 Posted in Herrar

Rävarna från Göteborg fick åka hem med svansen mellan benen...

Pixbo parkerade bussen framför sporthallen denna lördag eftermiddag. Men någon Pixbo-buss stod definitivt inte parkerad framför motståndarkassen då Sävsjö enkelt vann med hela 10-3.

Gästerna började annars matchen bäst och ägde mycket boll i inledningen av första perioden. Sävsjö slarvade gång på gång med bolltapp på mittplan. Därför var det heller inte ologiskt att Pixbo tog ledningen och också gick till pausvila med 1-0.

Gästerna har också ytterligare en boll inne som inte domaren ser då den tar i bakre stolpen på målet och studsar ut igen. Turligt Sävsjö, och nu kommer matchbilden att ändras totalt till den andra perioden .

- Vi ändrar lite i vårt styrspel till bestämmer oss för att inte ge bort mer bollar på mittplan, kommenterar tränare Per Vettefors.

Och det är kanske nyckeln till vändningen av matchen. I andra perioden ger inte Sävsjö bort bollen alls på mittplan och effektiviteten är mördande. 1-0 vänds till ledning 7-1 efter flertalet klassmål.
Luften har sedan gått ur gästerna helt och det blir en defilering mot tre poäng.
En stabil insats av samtliga där matchenslirare blir kapten Ulrik Weidman som än en gång styr sävsjö-skutan till tre poäng.

Samtidigt förlorar samtliga andra topplag i denna omgången och Sävsjö seglar nu upp på en tredjeplats på samma poäng som tvåan Lidköping. Där Lidköping och serieettan Östra möts i nästa omgång. Det är alltså med vittring på en andraplats när det återstår två omgångar. Men och andra sidan har vi Tranemo som har fått upp vittringen på kvalplatsen fem poäng bakom. Det blir spännande avslutning!

Zenith och Borås återstår innan tabellen kan summeras…