Stark upphämtning räckte till suddenförlust (Fullt referat Floda IBK)

måndag, 06 oktober 2014 Posted in Herrar

Under lördagen var det dags för seriefinal på bortaplan mot Floda. Ett Floda som förra säsongen kvalade till allsvenskan. Sävsjö visar stark moral och kan tillslut vända och kvittera till 5-5 då bara minuter återstår av matchen. Lika vid full tid och fem minuters sudden death väntar men där kan hemmalaget avgöra till slutresultatet 6-5.

- I första perioden är vi inte riktigt vakna. De två sista perioderna gör grabbarna det riktigt bra. Det är en bra motståndare som gör det svårt för oss. I andra perioden hittar vi rytmen och spelar bättre trots att målen trillar in bakåt. Med lite tur hade vi kunnat vinna matchen, summerar tränare Wettefors och Swärdh direkt efter matchen.

Hemma dominans i första
I första perioden är det hemmalaget Floda som börjar bäst. Floda har mycket rörelse och Sävsjö blir passiva med mycket bolltittande. Hemmalaget kan snabbt ta ledning genom ett inövat uppspel som slutar med avslut i öppet mål på bortre stolpen. Ett vackert innebandymål. Sävsjö är tvåa in i situationerna och låter hemmalaget styra spelet. Våra herrar är tillbakapressade och när bollen når backposition kan Floda utöka ledning med 2-0 genom ett skott som når krysset bakom en skymd Mikael Jonsson.

Uppryckning i andra
Inför andra perioden ändrar Sävsjö spelet, vilket direkt ger resultat. Floda får svårare att spela upp bollen men kan trots detta gör 3-0. Då båda lagen är mitt i ett byte kan Ulrik Weidman hitta ut till Robert Bjerhag som sätter reduceringen 3-1 genom ett lågt skott i bortre hörnet. Hemmalagets Viktor Kardell kan utöka ledningen till 4-1 innan Sävsjö snabbt replikerar. Albin Svensson spelar fram Markus Eriksson i slottet som snyggt sätter reduceringen 4-2. Sävsjö spelar bättre ju längre perioden lider. Bakslaget kommer när Floda återigen kan utöka sin ledningen, vilket betyder 5-2. När drygt en minut återstår får Sävsjö ett frislag där Robert Bjerhags avslut letar sig in i mål. Resultat 5-3 inför den avslutande perioden.

Stark slutforcering ger kvittering
Tvåmålsunderläge och Sävsjö måste höja sitt spel ytterligare. Max Rydahl visar vägen genom ett kanonskott upp i krysset från vänsterkanten, reducering 5-4. Ett mål som efter matchen får utmärkelsen "matchens strut" och Max får ett presentkort från Triumf Glass. Sävsjö går för en kvitteringen men mitt i denna press får Floda en kontring som så när letar sig in i mål. I denna situation tilldöms Floda straff som Mikael Jonsson räddar med en snygg benparad. I det numerära underläget som följer gör Sävsjö det riktigt bra och motståndarna skapar inte en enda riktigt bra chans. Våra herrar går stärkta ur detta och forsätter jakten på en kvittering. En kvittering som tillslut kommer. Ett utkast från Mikael Jonsson når Robert Bjerhag vid mittplan som får bollen förbi täck och in i mål. Resultatet 5-5 står sig perioden ut och matchen avslutas med fem minuters sudden death. I sudden death kan Floda kan avgöra med 6-5.

Summering: Det är två bra lag som möts och det är tillfälligheter som avgör denna tillställning. Sävsjö gör en mindre bra första period men rycker upp sig i andra och tredje och står för en stark avslutning. I sudden kan det gå hur som helst och med lite flyt hade extra poängen följt med hem till Sävsjö.

Mål: Robert Bjerhag 3, Markus Eriksson, Max Rydahl