Skip to main content
Seger i genrepet mot Craftstaden

måndag, 15 september 2014 Posted in Herrar

Markus Eriksson visade målform i genrepet och stod för tre fullträffar. (Arkivbild)

Under söndagen spelade våra herrar den sista matchen innan seriepremiären nästa helg. Motståndare var Craftstadens IBK. Ett ungt och spännande lag som de senaste åren genomfört en generationsväxling på ett bra sätt. Förra säsongen föll de på målsnöret i kvalet till allsvenskan.

Våra herrar gjorde en godkänd insats mot Vetlanda tidigare veckan. Dock fanns en hel del mer att önska av spelet. Dagens match var sista testet innan allvaret börjar. Det gällde att få in en bra känsla i spelet och minimera de tidigare allt för många individuella misstagen.

Matchen börjar inte bra sett ur hemmaögon. Craftstaden kan göra två mål under de första tio minuterna, alltså underläge 0-2. Första målet kommer på ett frislag och andra målet genom bortalagets notoriske målskytt Patrik Ekman. Sävsjö jobbar sig in i matchen, höjer sitt spel och kan göra fem raka mål:

• 1-2 Ulrik Weidman drar iväg ett skott från slottet som tillslut letar sig in.
  • 2-2 Ett snyggt anfall där bollen går som på ett snöre. Robert Bjerhag avslutar och John Johansson är påpassligt med framför kassen och kan tryck dit kvitteringen.
  • 3-2 Markus Eriksson placerar distinkt dit bollen i första krysset.
  • 4-2 Ett misstag från bortalaget friställer Robert Bjerhag.
  • 5-2 Numerärt överläge. Markus Erikssons avslut från högerkanten hittar nätmaskorna.

Efter det sista målet i andra perioden får Sävsjö en dipp i spelet. Craftstaden tar över allt mer och kan reducera två gånger om. Bortalaget forsätter skapa chanser. Mitt in denna press jobbar Markus Eriksson till sig bollen, avancerar längs vänsterkanten och avslutar lågt vid första stolpen. Ledning 6-4 till Sävsjö. Ett viktigt mål för att kunna få lite lugn i spelet.

När drygt fem minuter återstår av matchen kan Craftstaden reducera till 6-5. Sävsjö-spelarna blir passiva och bortlaget kan efter en fin upprullning avsluta i öppen kasse. Bortalaget tar timeout, tar ut målvakten och försöker få till en kvittering. Den alltid lika hårt slitande Albin Svensson kan sno åt sig bollen och via en backhandknack fastställa slutresultatet 7-5.

En bra genomförd match av Sävsjö med få individuella misstag. Det bådar gott inför premiären nästa helg. Nu gäller det att komma ner på jorden och göra en bra träningsvecka samt slipa på detaljer för att stå väl förberedda nästa helg.

På lördag 20/9 kl 15.00 möter alltså herrarna Stenungsund i Sävsjö Sporthall. Välkomna!