Sävsjö förlorade derbyt mot Östra

söndag, 22 februari 2015 Posted in Herrar

Sävsjö kom inte riktigt upp i nivå i derbyt mot Östra. Varken försvarsspel eller anfallsspel gick att känna igen under matchen. Stundtals bra anfallsspel och totalt sett över hela matchen skapades många målchanser. Några av dessa borde resulterat i mål men det där lilla flytet var inte med Sävsjö laget idag då bollen flertalet gånger dansade på mållinjen eller träffade målramen.

Sävsjö börjar matchen bra och är nära att ta ledningen. Dock är det Östra som kan göra både 1-0, 2-0 och 3-0. Sävsjös första mål kommer först i andra perioden när Christoffer Johansson lägger en boll mot mål som målvakten släpper retur på och Ulrik Weidman påpassligt kan trycka in.

Kort därefter kan Östra utöka ledningen till 4-1. Sävsjö får momentum i matchen när man kan reducera två gånger om. Martin Hallberg avancerar upp i anfallszon och hittar Robert Bjerhag centralt i slottet, vilket betyder 4-2. Reducering till 4-3 kommer när en Östra back ger bort bollen till Robert Bjerhag som kan avsluta i nättaket. Ett psykologiskt viktigt mål för hemmalaget kommer nästan direkt efter när ett inspel framför mål oturligt letar sig in i Sävsjö målet, 5-3. Innan perioden är slut kan hemmalaget också göra 6-3.

I början av sista perioden hade Sävsjö behövt få utdelning i det numerära överläget. Chanser skapas men utan resultat. Hemmalaget kan istället göra 7-3. Sävsjö tar timeout och ändrar om i formationerna för att försöka få effekt. Den uteblir och slutresultatet skrivs till 7-3.

Mål: Robert Bjerhag 2, Ulrik Weidman