Sävsjö upp i topp i division 1

lördag, 08 november 2014 Posted in Herrar

Sävsjö visade återigen att man är starka hemma och Robert Bjerhag visade vägen med sina tre mål i segern mot Östra. Nykomlingen Sävsjö seglar därmed upp i toppen på division 1.

Det var en tuff match som väntade då Östra SK kom på besök. Ett lag som har inlett serien övertygande med fartfyllt spel och sylvass offensiv. Samtidigt får Sävsjös ses som seriens överraskning med enbart en förlust i bagaget innan matchen.

Första perioden

Östra inleder med ett övertag vad gäller bollinnehav men det är Sävsjö som får en smakstart. Seriens målkung hittills heter Robert Bjerhag och när Östra tappar honomför en kort sekund står det 1-0. Någon minut senare är det dags igen då nyförvärvet från S/W 2010 Christopher Johansson kyligt placerar in bollen ur en snäv vinkel vid bortre stolpen till 2-0. Två kontringar som gör att man får ett övertag målmässigt!

Östras Max Johansson får reducera till 2-1 med ett snyggt avslut efter att man snabbt förflyttat bollen runt Sävsjös försvar. 2-1 är också resultatet efter första perioden som får ses som jämn där båda lagen skapar chanser.

Östra inleder andra starkt

Andra perioden startar Östra starkt och det ser ut som ett hönshus i Sävsjö försvaret. Vi räknar till tre diagonaler med farliga avslut genom Sävsjös box de första två minuterna. Men Östra offensiven får att abrupt slut när Jimmie Bergh serverar Robert Bjerhag i ett av de första etablerade anfallen i perioden. 3-1 får här ses som lite orättvist. Strax därefter gör Östra ett mycket märkligt självmål där man fumlar in bollen i egen kasse när endast en Sävsjö-spelare är på offensiv planhalva. Tack och bock 4-1.
Östra tappar efter det sitt tryck i anfallszon och spelet känns jämnare perioden ut. Christopher Johansson sätter en rökare rätt upp i nättaket till 5-1, men Östra tillåts reducera två gånger innan perioden är slut, 5-3.

Spännande avslutning

Inför sista perioden går Östra ned på två femmor för att försöka vända matchen. Man gör ett riktigt bra försök men öppnar sig mer och mer bakåt. Sävsjö nyttjar inte detta tillräckligt bra trots fina chanser. Men en bra defensiv håller ändå bollen borta från påhälsning bakom en duktig Mikael Jonsson i Sävsjö-målet. Östra får in en 5-4 boll och matchen avgörs inte förrän med 22 sekunder kvar då Robert Bjerhag avgör med en boll i en tom Östra kasse.

Lokalproducerat upp i topp

Ett riktigt ”närodlat” och lokalt förankrat lag gick därmed upp i serieledning. Endast tre spelare i den 23-man stora truppen är fostrade utanför Sävsjö kommuns gränser. Emil Blixt och Markus Eriksson från Bodafors och Gustav Karlsson från Vetlanda.
-Vår målsättningen med denna säsongen var att etablera oss men visst hoppas vi på att vi ska kunna hålla i trenden och knipa en av de fyra platserna som innebär kval till allsvenskan, menar tränare Wettefors.

Summerat

Östra är ett riktigt ungt lovande lag som spelar en rolig och underhållande innebandy. Idag räcker det inte hela vägen och man måste tillägga att man har lite otur med några ramträffar.
Sävsjö är effektiva och straffar motståndarna de flesta gånger när man bjuds på chanser. Utöver det bidrar en stabil defensiv och lite extra flyt i några situationer (självmålet och ramträffarna).