Premiärseger mot Stenungsund med 7-4

lördag, 20 september 2014 Posted in Herrar

Det tog 8 minuter och 27 sekunder sedan stänkte Jesper Fransson in första målet i återkomsten till division 1. Han serverades mycket snyggt på en frislagsvariant av Robert Bjerhag. Efter det var gästerna aldrig ikapp och segern kom tillslut att skrivas till 7-4. Dryga 300 personer trotsade det fina vädret och fick se mycket underhållande innebandy.

* Uppdaterad med hela matchereferatet

Första perioden - Sävsjö tar greppet

Matchen annars började lite trevande och nervöst från båda sidor. Men efter första målet (redan omnämnt ovan) kändes det, trots jämnt spel, som att Sävsjö hade ett grepp om matchen. Det följde ytterligare två mål Sävsjö-mål i första perioden. Det ena olyckligt i egen kasse genom Victor Gustafsson, men även ett i boxplay då Markus Eriksson jobbade fram bollen till Albin Svensson som på halvvolley trycker dit periodresultatet 2-1.

Andra perioden - Matchens läckerbit

I andra periodens inledning bjöds publiken på en matchens läckerbit då Jimmie Bergh hittade Robert Bjerhag med en lång djupledsboll. I kamp med en motståndare lyckas Robban med konstycket att få blicken på bollen för att med en backhandvolley tryck dit bollen ur snävvinkel till 3-1. Även 4-1 kommer därefter genom Markus Eriksson hårt och välplacerat utifrån kanten. Här slappnar Sävsjö för en kort sekund av lite och det tar Stenungsund direkt fasta på då man gör 4-2 direkt på avslaget genom duktige William Kimfors.

Tredje perioden - Kaptenen kliver fram

Tredje perioden börjar även den alldeles lysande genom Ulrik Weidmans stänkare upp i nättaket. 5-2 känns som en stabil ledning, men alla vet ju hur snabbt det går i innebandy. Därför känns det väldigt onödigt då målvakt Mikael Jonsson drar på sig en utvisning utan att spelet är igång. Stenungsund passar på att utnyttja läget och lite oroligt blir på läktaren det huruvida det ska få matchen att vända och få Sävsjö ut balans.

- Prata in om det alla är på mig, säger Mikael i en kommentar efter matchen och lovar att det inte ska upprepas.

Matchens gigant Robert Bjerhag lugnar dock ganska omgående publiken med sitt 6-3 mål även om det blir lite spänning mot slutet. Sista ordet får dock grabbarna som inledde dagens målskytte då Jesper Fransson fastställer 7-4 på passa av Robert Bjerhag.

Summerat:

Ett taggat Sävsjö täckte mycket skott matchen igenom och jobbade förtjänstfullt vilket gav många fina kontringslägen. Men man var också duktiga på att vaska fram chanser i det etablerade spelet i anfallszon. Stenungsund saknade för dagen den riktigt skärpan för att på allvar hota. För Sävsjö gavs det många fina besked, men nu gäller det att visa att det inte var någon engångsföreteelse. På lördag väntar första bortamatchen och den mot Alingsås. Ett Alingsås som säkerligen är taggad efter ett bottennapp mot Östra förlust 10-6 under gårdagen.

Några kommentarer:

-Vi gjorde en bra match och vårt styrspel funkade stundtals riktig bra och gav oss några gratischanser, kommenterade Martin Mattelin efter matchen.

-Viktigt med en seger inför hemmapubliken och skönt att få göra några kassar, menar målskytten Robert Bjerhag

-En riktigt bra insats från första till siste gubbe, påpekad före detta materialförvaltaren Mikael ”Beppe” Karlsson

-En bra premiär, fin laginsats och man visar att man har tre tunga femmor att rulla runt på, menar Joakim Bjerhag.

No video selected.
Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4 Premiärseger mot Stenungsund med 7-4