Olofström blev för svåra fick fira division 1 platsen i Sävsjö

måndag, 03 mars 2014 Posted in Herrar

Under söndagen var det upplagt för en bra match då serietvåan Olofström gästade Sävsjö Sporthall. Vid vinst eller oavgjort skulle Sävsjö stå som seriesegrare. Olofström hade i sin tur möjlighet att vid vinst bli klara för avancemang till division 1. Det blev en publikvänlig match med många mål men med genomgående mycket slarv och felbeslut från hemmalaget.

Olofström börjar första perioden bäst och kan tidigt ta ledningen genom en individuellt fin prestation. Sävsjös kvittering kommer några minuter senare på ett frislag då Albin Hagelvik framspelad av Robert Bjerhag snyggt placerar in bollen i mål. Bortlaget kan ta ledningen igen genom en kopia av första målet, inbrytning och skott från högerkanten. Sävsjö svarar omgående då Markus Eriksson via ett lågt placerat skott hittar målet. Resultatet 2-2 står sig perioden ut.

I andra perioden tar Sävsjö ledningen genom firma Svensson. Rasmus Svensson spelar fram Albin Svensson som via direkskott placerar bollen i första krysset. Frejdigt spel i mittzon gör att båda lagen utbyter klara chanser. Målen duggar tätt och efter ledningsmål 4-3 av Jesper Fransson kommer Sävsjö in i en dålig period. Ledningen förvandlas till underläge 4-7.

I sista perioden får Sävsjö direkt möjlighet till reducering när Olofström drabbas av en utvisning. Våra herrar skapar mycket chanser i det numerära överläget och kan tillslut reducera via Rasmus Svensson framspelad av kapten Ulrik Weidman. Sävsjö fortsätter sin forcering och kan återigen reducera genom snyggt klapp-klapp spel där Martin Hallberg är sist på bollen. Målet betyder 6-7. I slutet av perioden står det 7-9 på resultattavlan och alltså en tvåmålsledning för bortalaget. Sävsjö tar ut målvakten och spelar sex mot fem och lyckas få till reducering 8-9 då en dryg minut återstår av matchen. Tyvärr kommer inte Sävsjö närmare än så och Olofström kan punktera matchen med 8-10 i öppet mål.

Mål: Albin Hagelvik 2, Albin Svensson, Rasmus Svensson, Martin Hallberg, Robert Bjerhag, Markus Eriksson, Jesper Fransson.

Nästa match spelas i Sävsjö Sporthall på fredag 7/3 kl 20.00 då Väckelsångs IK kommer på besök. Väl mött!