Oavgjort mot Pixbo

lördag, 15 november 2014 Posted in Herrar

Under lördagen spelades borta match mot Pixbo Wallenstam IBF. Laget är farmalag till elitserielaget. Sävsjö lyckas inte hålla uppe spelet hela vägen ut och tappade ledningen.

På läktaren fanns tidigare Sävsjö-spelaren Claes "Senna" Andersson. Tyvärr kunde inte Sävsjö bjuda honom på en seger då hemmalaget tilläts kvittera i slutet av tredje perioden och matchen slutade 6-6 efter en mållös sudden death.

Första  perioden

Pixbo börjar matchen bäst och kan också ta ledningen med 1-0. Sävsjö jobbar sig in i matchen och har bra rull på bollen. Kvitteringen 1-1 kommer genom Victor Gustafsson framspelad av Ulrik Weidman. Sävsjö pressas tillbaka och via ett backskott kommer ledningsmålet 2-1 genom Gustav Fihlman bakom en skymd Mikael Jonsson i målet. Sävsjö vinner tillbaka bollen i press och Markus Eriksson kan trycka dit bollen i nättaket. Kort därefter kommer också ledningsmålet 2-3. Ett vackert mål där bollen spelas ut till Victor Gustafsson som hittar en fri Christoffer Johansson på bortre stolpen.

Stark andra period

I andra perioden fortsätter Sävsjös andra formation att ta initiativet i matchen.
  • Christoffer Johansson avslutar säkert på ett friläge framspelad av Victor Gustavsson, vilket betyder 2-4.
  • På ett frislag hittar Christoffer nu istället Victor som avslutar i nättaket, ledning 2-5.
  • Max Rydahl spelar fram Ulrik Weidman i slottet som vänder om och avslutar i krysset. Ledning 2-6.
I slutet av andra perioden drabbas Sävsjö av en utvisning och Pixbo kan reducera i numerärt överläge till 3-6. Ett mål som ger hemmalaget lite hopp inför sista perioden.

Tappad ledning i tredje perioden

I sista perioden blir Sävsjö för trygga i sin ledningen och spelar avvaktande. Detta utnyttjar hemmalaget och kan i mitten av perioden reducera till 4-6. Pixbo fortsätter sin forcering och tillåts reducera och kvittera efter svaga ageranden i Sävsjö försvaret. Matchen slutar 6-6 efter en mållös sudden death.

Summering

Andra formationen med Max Rydahl, Martin Mattelin, Ulrik Wedman, Victor Gustafsson och Christoffer Johansson höjer sig över mängden i Sävsjö-laget med sitt vägledande anfallsspel. I övrigt kan alla betydligt bättre. Framför allt rejälare spel i defensiven samt hungrigare och effektivare när målchans ges.

Mål: Christoffer Johansson 2, Victor Gustafsson 2, Markus Eriksson, Ulrik Weidman.