Mediokert Sävsjö förlorade mot Lidköping

lördag, 25 oktober 2014 Posted in Herrar

En på förhand svår bortamatch mot Lidköping visade sig också bli en tuff batalj. Sävsjö-laget satt kvar i bussen under första perioden och den dåliga inledningen straffar sig genom hela matchen trots att laget rycker upp sig under de avslutande två perioderna.

Kvar i bussen
Under första perioden är Sävsjö väldigt bleka. Lidköping är effektiva och Sävsjö inte alls med i positionsspelet. De första tre målen kommer till på frislag. Under periodens avslutande minut drabbas dessutom Sävsjö av en fem minuters utvisning och ett personligt straff på 2+10 minuter för osportsligt uppträdande. Perioden slutar 4-1 till hemmalaget.

Bra upphämtning
I andra perioden för Sävsjö börja med spel i numerärt överläge. Lidköping kan göra både 5-1 och 6-1, båda gångerna av Joel Flensèn assisterad av Robert Olausson. Efter det kommer Sävsjö in i en bra period och kan äta ikapp underläget.

6-2 Jesper Fransson driver bollen bakom mål och kan turligt få in bollen.
6-3 Victor Gustavsson trycker dit bollen i nättaket på pass från broder Martin.
6-4 Max Rydahl avlossar skott från backplats upp i krysset.
6-5 Robert Bjerhag trampar in från högerkanten och avslutar lågt i bortre hörnet.

Nu är Sävsjö verkligen med i matchen och forsätter skapa chanser. Tyvärr kan hemmalaget turligt göra 7-5 när 30 sekunder återstår av perioden. En räddning av Mikael Jonsson tar på en Sävsjö-spelare in i mål. Sävsjö hade flyt tidigare och nu var det istället hemmalagets tur.

Hemmalaget kan avgöra
I början av tredje perioden får Sävsjö chansen i numerärt överläge, men skapar inga riktigt bra chanser.  En situation uppstår där Victor Gustavsson solklart ska ha ett frislag. Domarna friar och Lidköping kan enkelt kontra in 8-5. Trots tid kvar av perioden blir uppförsbacken för tung för våra herrar och matchen slutar 10-6 till hemmalaget.

Summering:
Den dåliga första period lägger grunden till hela matchen. Om man hade fått in en kvittering istället för det oturliga självmålet så hade det kunnat bli en spännande avslutning. Tyvärr sätter sig laget själva i en dåligt sits.

Plus/minus:
+ Bra andra period där laget går för en kvittering.

- Sitta kvar i bussen i inledningen håller inte.
- Bolltittande och bristfälligt markeringsspel.
- Onödiga utvisningar har varit genomgående under de inledande matcherna. Idag straffar det sig ordentligt.

Mål: Robert Bjerhag 2, Jesper Fransson, Max Rydahl, Victor Gustavsson, Markus Eriksson.

Nu väntar en spelledig helg innan derby mot Östra SK väntar fredagen 7/11 kl. 20.00 i Sävsjö Sporthall.