Markus Eriksson matchvinnare i Alingsås

lördag, 27 september 2014 Posted in Herrar

Under lördagen var det dags för bortamatch mot Alingsås. Ett lag som av många tippats som seriesegrare. Efter en lite strulig bussfärd med vägbyggen kommer Sävsjö tillslut fram till hallen.

Första perioden börjar oerhört bra för Sävsjö. Efter 12 minuter står det 0-5 på resultattavlan då allt går Sävsjös väg.

• Ulrik Weidman driver upp genom mittzonen och hittar ut till Albin Svensson på vänsterkanten som avslutar högt vid första stolpen. 1-0 ledning till Sävsjö.
  • Sävsjö får frislag i hörnet. Albin Hagelvik assisterar John Johansson som trycker dit 0-2 i nättaket.
  • Alingsås anfaller men Jesper Fransson vinner tillbaka bollen och hittar in i mitten. I två mot en situationen som uppstår spelar Albin Hagelvik fram Robert Bjerhag  på högerkanten som kan lägga in bollen i öppet mål. Ledning med 0-3.
  • En kopia av första målet. Ulrik Weidman spelar fram Albin Svensson på vänsterkanten som inte gör något misstag. 0-4 till Sävsjö.
  • Nyförvärvet Christoffer Johansson får göra sitt första mål i seriesammanhang i Sävsjö-tröjan. Ett snyggt avslut högt vid första stolpen.

Inför andra perioden pratar Sävsjö om att fortsätta att spela och inte bli för passiva. Tyvärr blir det för passivt. Sävsjö står på hälarna och är inte alls med i spelet. Under perioden kan man dock göra ett viktigt mål på ett av få Sävsjö-anfall. Emil Petersson driver upp bollen och spelar fram Jesper Jonsson som inte gör något misstag. Målet betyder 2-6 till Sävsjö. Men under perioden kan Alingsås gång på gång reducera. Sävsjö drabbas av många utvisningar och får spela numerärt underläge under nästan hela perioden. Man får spela 3 mot 5 vid två tillfällen och drabbas dessutom av en femminutersutvisning under sista minuten av perioden.

I tredje perioden får Sävsjö börja spela i numerärt underläge. Det återstår fyra minuter av femminutersutvisning. Alingsås är effektiva i powerplay och kan reducera till 5-6 genom hemmalagets mest framstående spelare Rickard Stenbäcken. Ett tufft läge för Sävsjö då det forfarande är tid kvar på utvisning. Ett mycket viktigt mål kommer när Albin Hagelvik i numerärt underläge kan bryta bollen och spela fram Robert Bjerhag  som trycker dit bollen. Ett mål som betyder 5-7 till Sävsjö. I mitten av perioden tillåts Alingsås både kvittera och reducera vilket ger nerv i matchen. Det är böljande spel och lagen utbyter chanser. Sävsjö har bollen i anfallszon när Robert Bjerhag får bollen på vänsterkanten och kan hitta bortre krysset. Ledning med 7-8. Skulle det vara segermålet? Nej, det dröjer inte länge innan Alingsås återigen kan kvittera till 8-8. Sävsjö kan slutligen resa sig ännu en gång. Markus Eriksson trampar in från högerkanten och sätter förlösande 8-9. Alingsås tar ut målvakten för spel 6 mot 5 men utan resultat.

Sävsjö kan ta en härlig seger och sett till matchbilden är den rättvis. Laget reser sig gång på gång och visar stark moral.

Mål: Robert Bjerhag 3, Albin Svensson 2, Christoffer Johansson, Markus Eriksson, Jesper Jonsson, John Johansson