(foto Ronie Öhman)

Kanske satt vi kvar i bussen lite för länge!

lördag, 03 december 2016 Posted in Damer

STORT TACK till alla ni som tog er till Alvesta sporthall, ert stöd är guld värt! Här kan ni läsa lite om matchen då våra damer lyckas ta med sig 3 poäng hem.

Denna fredagskväll styrde Evert bussen och destinationen var Alvesta. De är nykomlingar denna säsong och har hittills visat god potential för att vara med och kriga om sin plats. De är ett lag med många unga spelare som gillar att springa och spela fysiskt. Med några uddamåls förluster i bagaget för Alvestas del är det inget snack om saken att det kommer bli en svår nöt att knäcka för våra damer.

Period 1.

Alvesta sätter tempo från början vilket resulterar i ett stressat spel från vår sida. Vi tappar väldigt mycket boll och låter dem kontra och det är dem riktigt bra på! Vi kommer inte riktigt upp i den nivån som vi kan och vi spelar väldigt nonchalant vilket Alvesta utnyttjar. 07.39 in i perioden gör dem 1-0 genom #11 Ida Samuelsson. Det kommer som en kall dusch och kanske är det så att vi fortfarande sitter kvar i bussen. Vi försöker jobba oss in i matchen men Alvesta gör det riktigt bra och hittar många fina spelkombinationer vilket gör att det blir väldigt rörigt i försvarsspelet. Klockan slår 17.13 och Frida Andersson får en utvisning för obstruktion och vi får spela 2 minuter i numerärt underläge. Endast 30 sekunder behöver Alvesta för att kunna utöka sin ledning till 2-0 efter ett skott utifrån av #9 Ebba Folkesson Blom. Vi går till paus vila med underläge och stäminingen i omklädningsrummet är allt annat än på topp!

Period 2

Vi kliver av bussen, bryter ihop och kommer igen! Vi kommer ut som ett nytt lag och tar tag i bollen och gör allt lite mer rejält precis så som snackat gick i omklädningsrummet. Vi går in i närkamperna och börjar vinna bollarna. 07.19 drabbas Alvesta av en utvisning för beträdande av målvaktområde vilket också gav oss ett straffslag. #8 Stina Andersson kommer med fart mot målvakten, men deras målvakt är för dagen lite som en vägg i målet och räddar många utav våra fina målchanser. Då väntades 2 minuter powerplay, vi blir väldigt stillastående men vi lyckas ändå komma till en hel del bra avslut. 08.45 får våran #10 Josefine Gustavsson till ett skott uppifrån och reducerar till 2-1, ett mycket viktigt mål som ger oss positiv energi i matchen. Minutera senare står klockan på 10.33 och då lyckas #8 Stina Andersson trycka in bollen och vi kvitterar till 2-2. Det går fort i innebandy 12.03 är #11 Ida Samuelsson framme igen och trycker in ytterligare ett ledningsmål och på tavlan står det nu 3-2. Vi håller ett högt tempo och straffar dem med ett snabbt mål, endast 51 sekunder senare kvitterar #22 Frida Thalin till 3-3. 14.38 utvisas #10 Josefine Gustavsson 2 minuter för Otillåten träning. Vi jobbar på bra i boxplay och lyckas spela av tiden och kan äga mycket boll under press, där gör #4 Hanna Thalin ett hästjobb med sina snabba löpningar och bollteknik. Vi går till pausvila med 3-3 på tavlan och vi tar chansen att andas några extra gånger. Vi är med i matchen igen och göra en väldigt bra andra period där vi går in och äger betydligt mer boll än i första perioden.

Period 3

Det återstår 20 minuters slit och fokus! 00.54 gör Alvesta 4-3 och vi får återigen jobba i underläge. 04.47 kommer hon igen #10 Josefine Gustavsson med sitt otroliga skott, med egentligen ingen vinkel överhuvudtaget lyckas hon trycka in bollen bakom en chanslös målvakt och vi kvitterar återigen till 4-4. För första gången i matchen tar vi äntligen ledingen och denna gång är det #14 Maja Jonsson som sätter den efter ett fint sammarbete mellan #22 Frida Thalin #10 Josefine Gustavsson, nu står det 4-5 på tavlan 06.18 in i perioden. Vi behåller ett tryck och spelar stundvis riktigt bra innebandy och då händer det, vi drabbas av en 5 minuters utvisning och det är #14 Maja Jonsson som får för hårt spel. #4 Hanna Thalin är på den rätta positionen i boxplay, hon gör det stabilt, sliter till sig bollen och lägger fint in den i mål och vi tar ledningen med 4-6. Mycket kan hända men vi lyckas spela stabilt och trycka undan de farliga kontringarna. 14.32 reducerar dem till 5-6 genom #13 Therese Spjut. Men Alvesta har inte riktigt orken till att trycka ifrån när vi äger mycket boll. Matchen slutar 5-6 och vi är riktigt nöjda att få plocka med oss 3 poäng hem, men det var absolut igen lätt match då vi hade ett riktigt bra motstånd

Vill ge alla i laget en stor eloge för hårt slit matchen igenom. Vill också passa på att framhålla #5 Annie Warrén som tagit klivet upp i A-lagt denna säsongen och har gjort det riktigt bra. Hon är en spelare med kämparglöd och motivation till att utvecklas och laget är riktigt glada att hon fått förtroendet iår!