Superlördagens matchhjälte - Ida Bringevall. Sävsjö - Ljungby 4-3 e. förl.

"Ni ska inte tro att vi vinner

ifall inte nån sätter fart

På bollen och upp med den springer

och skjuter i mål, det är klart"

Dagens matchhjälte, Ida Bringevall, som med tre mål, varav det avgörande i förlängning, måste utnämnas till superlördagens hjälte efter sin fantastiska insats i en match där Sävsjötjejerna hade svårt att hitta tempo och flyt i spelet. Redaktören ( som för dagen hade kiosktjänst) kunde inte andas ut förrän hallen jublade en bra bit in i tredje perioden när kvitteringen kom. Äntligen fick vi se Paula Claesson tillbaka där hon hör hemma och hon tackade för förtroendet genom att spela fram Ida till både kvittering och avgörande. Lilljossan körde solo och stänkte in tvåan. Ljungbys Lisa storspelade i målet och gjorde det svårt för våra tjejer. Talina vaktade Sävsjös kasse och blev stabilare och stabilare ju längre matchen gick. Skottstatistik 31-30.

I Dam -U matchen mot Lagan ( vinst 5-2) bjöds vi på högt tempo, kul spel och bra spelkombinationer. Här finns det gott om talanger som kan fylla på uppåt framöver. Firma Rehn och Bjerhag hade lekstuga när de var inne på planen, kul att se det självförtroende de två tjejerna spelar med. En snygg assist från Birgersson till Bjerhag fick vi också njuta av.

Vi var många i publiken som förflyttade oss mellan hallarna under superlördagen och efter dam-u  matchen hann vi precis tillbaka till Sporthallen och fick se herrarnas spännande tredje period. Referat från herrmatchen kommer inom kort.