Herrarna lyckades inte få med sig några poäng hem från premiären

måndag, 21 september 2015 Posted in Herrar

Herrarna åkte under söndagen till Mölnlycke för att ta sig an Pixbo IBF i en efterlängtad seriepremiär i division 1 Västra Götaland. Det blev en svängig tillställning, som slutade i moll för Sävsjös del.

Ett försvar som stundtals var ostrukturerat, samt ineffektivitet i avslut och PP, låg till viss del bakom en premiärförlust med 7-4.

Pixbo Wallenstam IBF är som bekant en samarbetsklubb till SSL-laget Pixbo Wallenstam IBK och visst finns det talang i det unga lagbygget. U-19-aktuelle kaptenen Albin Thurén och målvakten Fredrik Kuylenstierna visade prov på stort spel under söndagen och var tongivande i hemmalaget. Matchens första period blev lite avvaktande, med två lag som inte ville bjuda varandra på några gratischanser. Trots ett visst övertag i bollinnehav kunde herrarna inte spräcka nollan i första perioden och istället tillskrevs Pixbo periodens enda mål då Thurén hittade maskorna vid första stolpen i hemmalagets första och enda Power Play.

Andra perioden blev målrikare. Albin Svensson kvitterade i början av perioden genom att trycka sig in framför mål från vänsterkanten, assisterad av Albin Hagelvik. Dock replikerade hemmalaget och utnyttjade ett lite ostrukturerat bortaförsvar två gånger om. Sävsjö reducerade i PP genom Ulrik Weidman, framspelad av Christoffer Johansson, men Pixbo visade effektivitet och satte 4-2 med drygt halva matchen spelad. Trots två PP för våra herrar under slutskedet av andra perioden uteblev målen och man skulle få inleda tredje perioden i underläge med två mål.

Efter lite omkastningar i formationerna fick Sävsjö en viss effekt och comebackande Joakim Bjerhag (eller var det Berghag?) fick visa att det fortfarande finns torrt krut i klubban, då han själv satte 4-3, fint framspelad av John Johansson (alternativt Jon Jonsson?) och sedan frispelade Bjerhag den äldre Christoffer Johansson som snyggt placerade in 4-4. Då återstod halva sista perioden och bortalaget hade fått vittring. Än mer vittring fick man då man tilldelades ännu ett numerärt överläge. Tyvärr fick man inte riktigt till det och istället blev det Pixbo som gjorde psykologiska 5-4 i en spelvändning strax efter att man blivit fulltaliga. Slutskedet av matchen bjöd på lite större ytor, och Thurén i Pixbo utnyttjade detta till fullo med ytterligare två mål. Slutresultatet blev således 7-4 i hemmalagets favör.

Härnäst väntar en vecka med nya möjligheter och en ny premiär för våra herrar. På lördag är det hemmapremiär och det är Borås som står för motståndet.
Matchstart kl. 15:00 i sporthallen. Mer tankar kring den kommer senare under veckan.