Herrarna kryssade hemma mot Borås

tisdag, 02 december 2014 Posted in Herrar

Under lördagseftermiddagen gästade Borås IBF våra herrar i Sporthallen. En sporthall som Sävsjö IBK tidigare under säsongen lyckats vinna samtliga matcher i. Ett effektivt Borås bröt dock trenden med ett kryss och tog sedan med sig extrapoängen hem efter mål i tom bur under förlängningen.

Ett taggat Borås IBF startar matchen bäst och kan ta ledningen efter att ett frislag rullat snett bakåt genom hela Sävsjös box fram till Anton Andersson på bortre som rakar in bollen i öppen kasse. Lite svajigt försvarsspel från hemmalagets sida, som sedan höll i sig under hela matchen skulle det visa sig. Dock vänder Sävsjö på matchen genom 1-1 av Christoffer Johansson som på volley avslutar en vacker upprullning av Boråsförsvaret. Ulrik Weidman kontrar sedan in 2-1 innan Christian Olausson trycker in 2-2 från vänsterfickan. Perioden är jämn och inget lag lyckas ta greppet om matchen.

Andra perioden hinner bli 6 minuter gammal innan bortalaget tar ledningen genom Mattias Proohf, som oartigt nog gör sitt första mål för säsongen. Det dröjer dock bara 27 sekunder innan Jesper Fransson kan trycka in en sargstuds från snäv vinkel. Men den svängiga matchen fortsätter i sitt mönster och Borås tar återigen ledningen när Jääskö den yngre, Petter, sätter dit bollen. Sävsjö kvitterar genom den för dagen strålande Christoffer Johansson, som efter drygt halva matchen kan slå in bollen efter en backhandkross från kapten Weidman. I slutet av andra perioden drabbas så bortalaget av matchens första utvisning, och det blir också mål i det efterföljande power playet. Dock är det just bortalaget som tillåts göra målet efter att bollen oturligt studsat i en båge över Filip Andersson i hemmamålet och friställt Calle Johnsen som på volley inte gör något misstag. I samma PP har hemmalaget ett ribbskott och flera kvalificerade avslut men bollen vill inte in bakom en duktig Jonathan Larsson i bortamålet. En målvakt som visade sig ha god relation till sin bur, som med sina ramar stod i vägen ett flertal gånger under matchen.

Sävsjö biter ihop och kan kvittera genom ett fantastiskt avslut efter en minut in i tredje perioden. Christoffer Johansson gör därmed sitt tredje mål för matchen när han avslutar i bortre kryss. Hemmalaget tar också ledningen när Jesper Fransson visar upp härlig moral och fysik då han sliter till sig bollen på mittplan och serverar Robert Bjerhag som inte gör något misstag. Calle Johnsen i Borås kan sedan kvittera när det svajiga försvarsspelet håller i sig för hemmalaget, samtidigt som bortalaget aldrig ger sig och visar bra lagmoral matchen igenom. I slutet av matchens andra och sista PP kan firma Hagelvik/Bjerhag ge Sävsjö ledningen genom ett lurigt och kreativt frislag (som förövrigt går att bevittna på herrarnas instagramkonto; sibkherr) och det står då 7-6 efter 10.30 in i slutakten. Den äldre brodern Jääskö, Pontus, vill dock inte vara sämre än lillbrorsan och stänker dit 7-7. När sedan Borås gör 7-8 genom Anton Andersson med 3.30 kvar att spela så börjar oron att sprida sig i Sporthallen. Två minuter senare kan dock Sävsjö kvittera när Christoffer Johansson avslutar ett frislag, efter att Jimmie Bergh hittat fram med en avig passning till fyramålsskytten. Matchen slutar således 8-8.

I förlängningen är det försiktigt spel och när mindre än en minut återstår chansar Sävsjö och plockar ut Filip i målet för att spela 6 mot 5 och ge allt för att ta den extra poängen som lagen spelar om. På efterföljande frislag skapar också hemmalaget en målchans som ska resultera i mål när Ulrik Weidman får stå fri framför bortamålet men han lyckas inte överlista bortamålvakten Jonathan Larsson. Istället suger Larsson in bollen och hittar duktige Alexander McVey som stuckit i djupled och som i sin tur kan rulla in bollen i öppen bur.

Nu väntar två helgers uppehåll på grund av VM i Göteborg, sedan står Stenungsunds IBK på bortaplan på schemat den 20e december.

För att läsa SMT´s utsände Claes Johanssons repotage om matchen, samt se bilder, tryck här: http://www.vetlandaposten.se/artikel/119421/fran-division-4-till-succe-i-division-1