Härlig lördag för damerna!

söndag, 09 november 2014 Posted in Damer

Vinst mot Carlskrona 13-2

Tre minuter och sju sekunder tog det- sen kom den kollektiva urladdningen. Sabbe stänker resolut in det första målet rätt upp i krysset och sen vill ingen annan vara sämre.

I högt tempo och med bra press tar tjejerna kommandot i matchen och släpper aldrig taget. En enda gång i första perioden går man bort sig och släpper gästernas Inez Eklund fri. Birgersson  i målet chanslös på ett mycket välplacerat skott. Laget fortsätter pressa och får gå till pausvila med 5-1 ledning. Måste ha känts lika skönt för lagledningen som för oss på läktaren. Andra perioden startas i lika högt tempo, Carlskrona försöker och försöker men hänger inte med.  Perioden vinns enkelt med 5-0. Tredje perioden är lite mattare, men man fortsätter ändå trampa på, inte lätt att hålla tempot uppe när man leder med nio bollar. I slutet på tredje får Sabbe en tvåa för otillåten trängning. Ganska bra boxplay men vi bjuds på en riktig delikatess från bortalagets Evelina Janicke som vinner boll bakom mål och snyggt zorrar in den.  Carlskrona försöker pressa hela matchen igenom men Sävsjötjejerna är starkare, snabbare, tuffare och bollskickligare på alla positioner. Kul att tjejernas offensiva spel ger utdelning och att veckans träningar återspeglas i matchen. Alla tre femmorna producerar och levererar både framåt och bakåt. Detta är en lagvinst som ALLA ska känna sig delaktiga i och den positiva andan från veckans träningar återspeglas i matchen. En klapp på axeln i bytena, bra snack på planen och bra coachning från bänken är faktorer som sammanslagna leder till höjt självförtroende och mod i spelet. Man måste våga vinna! Alla spelare håller en hög nivå matchen igenom, vill återigen framhålla att det är LAGET som vinner matchen. Till matchens lirare utsåg seket  välförtjänt #20 Sabina Magnusson.