Skip to main content
Hagelvik tremålsskytt mot Partille

söndag, 25 januari 2015 Posted in Herrar

För 17 år sedan spelades en rafflande femte avgörande SM-final mellan Sävsjö HK och Sävehof i Partillebohallen. Några av våra herrar var då med och stöttade SHK till ännu ett SM-guld i en spännande match. Lite kontrast mot då men nu var man tillbaka på samma plats. Fast på plan och med Partille IBS som motståndare.

I en jämn match lyckas Sävsjö avgöra matchen då Jesper Fransson gör 5-4 med drygt två minuter kvar. På hemmaplan avgjorde Jesper med 30 sekunder kvar. Det ska också tilläggas att Markus Eriksson punkterar matchen till 4-6 då han säkert sätter en straff med 30 sekunder kvar. Albin Hagelvik är också starkt bidragande till segern med sina tre mål.

Första perioden

Första perioden börjar svängigt. Partille har bra fart på bollen och avlossar mycket skott som motas av målvakt Mikael Jonsson. Sävsjö har också de några fina lägen efter diagonalspel men utan utdelning. I mitten av perioden kan hemmalaget ta ledningen med 1-0 genom Olle Sergård. Detta efter en spelvändning då Sävsjö skjuter i täck. Efter det drabbas Partille tveksamt av en utvisning för felaktigt avstånd. Sävsjö utnyttjar det numerära överläget genom Ulrik Weidman som hittar Albin Hagelvik på bortre stolpen. Kvitterat till 1-1. Kort därefter kan Sävsjö också ta ledningen med 1-2 på frislag. Målskytt är återigen Albin Hagelvik assisterad av John Johansson.

Andra perioden

Sävsjö får börja andra perioden i numerärt underläge efter en utvisning i slutet av förra perioden. Utvisningen är så när på att klaras ut när Pontus Holmgren hittar första stolpen på ett diagonalspel och kvitterar till 2-2. En kopia på det målet kommer när Sävsjö återigen drabbas av en utvisning för slag. Partille IBS kan alltså ta ledningen med 3-2. Sävsjö arbetade stundtals lite för mycket med klubban istället för kroppen vilket resulterade i några onödiga utvisningar.

Tredje perioden

I sista perioden får Sävsjö bästa möjliga start redan under de första minuterna. Albin Hagelvik kan göra sitt tredje mål för dagen då han störtar på bortre stolpen assisterad av Robert Bjerhag. Kvitterat till 3-3 och kort därefter får Martin Mattelin äntligen spräcka nollan i målkolumnen då han från backposition skjuter in viktiga 3-4. Ledningen håller länge men tillslut kommer kvitteringen 4-4 på ett fint diagonalspel med avslut i öppet mål. Matchen ser ut att gå till sudden death men då kommer avgörandet. Robert Bjerhag trampar in och istället för skott så når bollen ut till Albin Hagelvik på högerkanten som hittar en fristående Jesper Fransson i slottet. Ledningen 4-5 med två minuter kvar att spela. Matchen punkteras av Markus Eriksson på straff då Partille rensat bort en boll mot tom kasse med hög klubba. Slutresultatet skrivs till 4-6.

Mål: Albin Hagelvik 3, Martin Mattelin, Markus Eriksson, Jesper Fransson