Förlust - nu väntar avgörandet imorgon

lördag, 11 april 2015 Posted in Herrar

Kvalfesten fortsatte idag i D-hallen i Jönköping. Säkerligen 250 Sävsjö-supportrar invaderade hallen och körerna ringlade långt utanför dörrarna vid entrén. Fantastisk stämning.

Men matchen hinner knappt börja innan Östra har ett friläge som Mikael Jonsson räddar.
Sävsjö tar sedan över och det påminde mycket om matchen i Sävsjö Sporthall förra helgen. Det blir både 0-1 genom Markus Eriksson, 0-2 Robert Bjerhag och 0-3 genom en riktig rökare av Martin Hallberg. Östra får sedan lite snöpligt göra 1-3 innan perioden är slut.

Men inför andra perioden ändras matchbilden. Sävsjö faller omedvetet in i ett försvarsläge där man inte riktigt vågar utmana i anfallszon och störa Östra. Det känns som en sanning i det hela samtidigt kanske hemmalaget får mer grepp om gästerna och skapar också allt mer framåt. Den känslan som fanns i första perioden är som bortblåst, men Sävsjö behåller trots Östras övertag ledningen inför sista perioden.

Kanske hade Sävsjö mått bäst av att Östra redan varit ifatt inför slutperioden? Nu är inte så fallet och matchbilden forsätter att gå i Östras favör och man går bara och väntar på att de ska var ikapp och förbi. När man sedan nyttjar en Sävsjö-utvisning och snabbt därpå tar ledningen kan inte Sävsjö hämta sig.

Östra rullar ut och vinner välförtjänt med 10-5.

Det är ändå små saker som förändrar matchbilden, och dessa små saker justerar vi tills imorgon. Nu står det 1-1 i matchen och vi laddar om! Både spelare och supportrar.

Stort tack till alla Sävsjö supportrar på plats! Hoppas att många av er även imorgon kan tänka er att åka till Jönköping. Matchstart halv 7. Då ska det avgöras. Sävsjö eller Östra?

Det går även tills imorgon att boka biljetter. Fram till kl 12.00 imorgon söndag är det möjligt.
Maila Östras Axel Nyqvist Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med ert namn och antal biljetter. Ni betalar på plats. 80:-/vuxen 40:-/ungdom (12-16 år). Varav 20:-/biljett är förköpsavgift.

Entrén för förbokade biljetter är som idag vid sidan om D-hallen. För er som inte köper innan är entrén inne i idrottshuset.

No video selected.
Förlust - nu väntar avgörandet imorgon Förlust - nu väntar avgörandet imorgon Förlust - nu väntar avgörandet imorgon Förlust - nu väntar avgörandet imorgon