En poäng mot Partille IBS

tisdag, 12 januari 2016 Posted in Herrar

Det är med lite blandade känslor som herrarnas match mot Partille IBS summeras. Sävsjö vinner skotten ganska klart, och gör en helt okej match rent spelmässigt, med undantag för en del av den andra perioden där man tappar sitt spel och där Partille tillåts ha lite mer initiativ och det bjuds på en hel del ytor från båda lagen. Det finns mycket kvalité i Partille, vilket dem i lördags främst bevisade genom att vara effektiva och ta tillvara på sina lägen. Målvakten Erik Lennheimer i bortalaget hade en bra dag på jobbet och Sävsjö hade inte riktigt effektiviteten i sina avslut. Man prickade även ramen några gånger. En poäng blev det efter att man återigen hämtat upp underläge, vilket är en styrka i sig. Spelet i powerplay fungerade även bra i denna drabbning...

Den första perioden inleddes med spelövertag för herrarna, och man gav sig själva en bra start på matchen när Robert Bjerhag hittade bortre kryss ifrån ett centralt läge, efter en fin framspelning av Albin Hagelvik. Kort därefter spelade Albin Svensson fram Joakim Bjerhag som ute från vänsterkanten mycket vackert hittade det högra krysset. 2-0 efter dryga 2 minuter. Därefter skapade Sävsjö ett par bra lägen men sedan tog sig Partille in i matchen mer och mer. Man kunde även kontra in en reducering när notoriske målskytten Fåhraeus hittade nätmaskorna i en 2 mot 1 situation. Första perioden avslutades sedan med att båda lagen fick varsin möjlighet i powerplay, men dessa blev resultatlösa.

Andra perioden var bättre från bortalagets sida. Dock utökades hemmaledningen i PP när Albin Hagelvik klippte in en volley, på en flipp från Ulrik Weidman. Men sedan var det Partille för hela slanten i resten av perioden, åtminstone resultatmässigt. Visst skapade Sävsjö en del chanser, men spelet böljade mycket och Partille hade sin bästa period i matchen i den andra akten. Man hittade också målet tre gånger om. Först var det Isak Net som hittade yta i slottet efter ett instick från en position bakom mål. 3-2 stod sig sedan i nästan 10 minuter innan Kalle Bylund hittade igenom på ett frislag. I spel i numerärt överläge smällde Andre Landin även in 3-4 i slutet på perioden.

Matchen hade därmed vänts av serieledarna och Sävsjö hade problem att få in bollen. Läget försämrades ytterligare för herrarna när Pontus Hallberg i bortalaget gjorde 3-5 i början på 3:e. Det dröjde till halva den sista perioden återstod innan en öppning presenterade sig för hemmalaget, då en Partillespelare visades ut. Ytterligare en utvisning 50 sekunder senare innebar spel 5 mot 3 i 1:10. Robert Bjerhag smällde då in 4-5 på pass från Jimmie Bergh och man hade då över minuten kvar i spel 5 mot 4. Lite snöpligt var det då när Partille lyckades utöka sin ledning till 4-6 när Jacob Grauers prickade Sävsjöspelares ben och bollen studsade in i mål. 16 sekunder senare, precis när bortalaget skulle bli fulltaligt, hittade Joakim fram till Robert Bjerhag och viktiga 5-6 var då ett faktum. Därmed var det ordentlig kontakt igen. Med en minut kvar kom också kvitteringen och för andra gången i matchen var det samarbete mellan Hagelvik och Weidman. Från en position ute till vänster lyckades den sistnämnde hitta igenom med en passning som Hagelvik mycket vaket kunde raka in på bortre stolpen. Ingen riktig chans att avgöra skapades sedan under den sista ordinarie minuten och 1 poäng var får väl såhär i efterhand anses vara rättvist.

Extra poängen gick som bekant till bortalaget efter att man hittat igenom med ett skott på ett frislag och tryckt in returen. En jämn match mellan två bra lag.

Nu väntar Mölndal borta nästa lördag för herrarna. Mer om den matchen kommer senare under veckan.