söndag, 15 februari 2015 Posted in Damer

Husqvarna-Sävjsö 4-7

Matadorerna intog Bamsehallen  sen lördageftermiddag i sina röda caper.

Och visst hade de dompterat sina krigare väl (även om de var lite sena i starten).

Matchen inleds på ett i det närmaste chockartat sätt. Stillastående Sävsjötjejer släpper fram Husqvarna till ledning 2-0 efter bara fyra minuter. Men då vevar matadorerna igång sina röda caper och turboskorna får helt plötsligt fart. Linnea-Ida 2-1, HannaT-Filla 2-2 och Agnes-Lovisa 2-3. Allt inom loppet av 39 sekunder, det går fort att göra mål i innebandy. Ett chockat motståndarlag ser ut som frågetecken på plan och undrar nog vad som hände.

Andra perioden är nog en av de bästa andra perioderna under säsongen. Bra försvarsspel och kyligt anfallsspel. Frustrerande Husqvarnatjejer som inte får låna bollen mycket börjar spela lite tufft och åker på utvisning för en riktigt ful trängning på Lilljossan.  Positivt powerplay för Sävsjötjejerna och Agnes petar in 2-4.  Matadorernas krigare äger helt den andra perioden. Filla gör solo 2-5 och i periodens slutminuter gör Alex-Stina 2-6. Alex gör en riktigt bra match och blir för detta utvald till matchens lirare. Har sagt det förut och säger det igen, kombon Alex-Hanna H är lyckad. Bra fart på många spelare denna match, vill inte peka ut någon specifik, men Hanna T gör ett hästjobb, både i anfall och försvar.

Tredje perioden inleds lika chockartat som den första, två snabba mål från Husqvarna under de tre första minuterna. Det blir lite nerv i matchen, men matadorerna får fart på de röda igen och ett trött Husqvarna som spelat på två femmor sen andra perioden orkar inte med Sävsjös energi och passningsspel. Ibland blixtrar Husqvarna till men orkar inte komma till några vassa avslut. Flera fina spelsekvenser i denna period och i mitten av perioden har Sävsjö ett tungt bollinnehav och rullar Husqvarna långt upp på läktaren.  De röda spelar som om de vore en man mer på planen och årets snyggaste anfall avslutas med att Agnes får punktera matchen och stänka in 4-7 efter ett genialiskt pass från Alex. Husqvarna försöker men orkar inte jaga ikapp, trots timeout och plockad målvakt. Vi gratulerar matadorer och krigare till tre sköna poäng. Laget tackar den stora skaran supportrar som var på plats i Bamsehallen och förde oväsen på läktaren. Bra träningar väntar i veckan och vi ser fram emot fredagens hemmamatch mot IBK Vöikers.