lördag, 10 januari 2015 Posted in Damer

När damerna besegrade Hovslätt med 5-3

Härliga tjejer på läktaren hejade fram damerna till en skön trepoängare denna mörka och snöiga fredagkväll

Jossan  fick göra sista målet, men onödigt spännande blev resan dit.

Matchen startade bra när Lollo-Stina spräcker nollan efter bara 21 sekunder. Agnes ser sedan till att fullborda en bra tiominutersperiod med att göra 2-0. Sedan tappar tjejerna fart och är tvåa på många bollar. Gästerna bjuds in i matchen och kan reducera till 2-1 och i ett snyggt powerplay kvitterar Cajsa Elm till 2-2.  Andra perioden blir ett sömnpiller där det ser ut som om tjejerna funderar mer på fredagsmys än på innebandy. Målvaktsspelet räddar Sävsjö kvar i matchen och det mest intressanta som händer är att Cajsa Elm får spela fram Sofia Larsson till ledning 2-3. Hanna Thalin har suttit på bänken halva matchen och kommer in i tredje med målgörarblicken i ögonen och visst får hon göra mål. Efter 34 sekunder får hon ett snyggt pass från Agnes och det är kvitterat. Vi ser ett helt nytt lag på planen, glömt är fredagsmyset och trepoängaren  är i fokus. Helt plötsligt är man först på bollen, passen sitter där de ska plus att viljan och rörelsen är där den ska vara. Ett kämpande Hovslätt har inte mycket att sätta emot Sävsjödamernas tempo och  Stina-Lollo gör fyran och Jossan- Frida B femman. Den innebandy som vi får se i tredje perioden är den vi vill se tjejerna spela. Birgersson hade en bra kväll mellan stolparna, 39 skott stoppades och för det valdes hon till grisskötare  (= matchens lirare). Tuff träning väntar i veckan inför lördagens bortamatch mot Olofström.