JAS tog andra raka i Huskvarna!

På söndagskvällen kunde Sävsjö IBK JAS plocka med sig tre nya poäng hem efter en stabil insats i Bamsehallen. En bra första period följdes upp av en lite svagare andra period men man kunde avsluta matchen på ett bra sätt och vinna med 7-3.

Första perioden var som sagt riktigt bra från Sävsjö, bra spel och mycket tålamod gjorde att Husqvarna fick jobba mycket i försvaret. Det dröjde ändå nästan halva perioden innan Hugo kunde trycka in ledningsmålet efter fint spel som avslutades med ett krosspass från Jesper Jonsson som alltså hittade Hugo. Det här med att Jesper Jonsson stod för assisten skulle bli en återkommande faktor i matchen. 15.38 så var det dags för Erik Petersson att presentera sig i matchen när han smäckte dit 2-0 assisterad av Jonsson. Perioden kunde slutat med betydligt fler mål för gästerna men fler mål blev det inte, så efter första perioden var ställningen 2-0 till Sävsjö.

När man haft spelet under kontroll i stort sett en hel period är det lätt att falla tillbaka lite i aggressiviteten och slappna av lite. Detta, samtidigt som att Husqvarna höjde sig, gjorde att andra perioden blev betydligt jämnare. Skönt var då att John kunde göra 3-0 på volley dryga fem minuter in i andra, efter samarbete med Rosengren. Hemmalaget reducerade till 3-1 efter halva perioden och sedan böljade spelet fram och tillbaka utan att något lag kunde få utdelning. Perioden avslutades med ett PP för Sävsjö men efter bra spel så ville det sig inte riktigt i avsluten. Ställningen var alltså 3-1 till Sävsjö efter 40 minuters spel.

I tredje periodens upptakt så är det Sävsjös tur att åka på en utvisning. Men man visar styrka i boxen och kan dessutom dryga ut ledningen till 4-1 när Simon Adolfsson trycker in en backhand i en kontring efter att Rasmus Svensson vunnit bollen. Rasmus Svensson sätter sedan 5-1 i öppen bur efter att Jesper Jonsson spelat fram i PP och efter 6.32 i tredje gör Simon sitt andra mål för dagen, assisterad av ni vet vem. Sista halvan av tredje perioden inleds med att Husqvarna reducerar till 6-2. Strax efter gör Sävsjö mål, och återigen så är det i PP, genom John när han skickligt lägger in bollen efter att Jesper Jonsson spelat fram. Hemmalaget reducerar sedan till 7-3 vilket alltså blir slutresultatet.

Nu har Sävsjö IBK JAS sex poäng efter 2 omgångar i JAS I och nu gäller det att bygga vidare på den fina starten. Nästa omgång spelas på söndag då Sävsjö gästar Östra SK i KFUM-hallen i Jönköping. Mer om den matchen kommer.

Kul att se lite folk från Sävsjö på läktaren, hoppas på fortsatt bra uppslutning på söndag.

0-1           Hugo Petersson (Jesper Jonsson)

0-2           Erik Petersson (Jesper Jonsson)

0-3           John Johansson (Martin Rosengren)

1-4           Simon Adolfsson (Rasmus Svensson)

1-5           Rasmus Svensson (Jesper Jonsson)

1-6           Simon Adolfsson (Jesper Jonsson)

2-7           John Johansson (Jesper Jonsson)