torsdag, 20 november 2014. Kategori: Damer

Agnes Bjerhag tillbaka i A-truppen

Tillbaks i hetluften och i intervjustolen

Oavgjort mot Pixbo

lördag, 15 november 2014. Kategori: Herrar

Under lördagen spelades borta match mot Pixbo Wallenstam IBF. Laget är farmalag till elitserielaget. Sävsjö lyckas inte hålla uppe spelet hela vägen ut och tappade ledningen.

På läktaren fanns tidigare Sävsjö-spelaren Claes "Senna" Andersson. Tyvärr kunde inte Sävsjö bjuda honom på en seger då hemmalaget tilläts kvittera i slutet av tredje perioden och matchen slutade 6-6 efter en mållös sudden death.

Damerna sprang ifrån serieledarna

lördag, 15 november 2014. Kategori: Damer

Sävsjo-Huskvarna 9-3

Härlig hemmaseger en gråkall, blöt novemberfredag.

Vinst mot Carlskrona 13-2

Tre minuter och sju sekunder tog det- sen kom den kollektiva urladdningen. Sabbe stänker resolut in det första målet rätt upp i krysset och sen vill ingen annan vara sämre.

Sävsjö upp i topp i division 1

lördag, 08 november 2014. Kategori: Herrar

Sävsjö visade återigen att man är starka hemma och Robert Bjerhag visade vägen med sina tre mål i segern mot Östra. Nykomlingen Sävsjö seglar därmed upp i toppen på division 1.

Det var en tuff match som väntade då Östra SK kom på besök. Ett lag som har inlett serien övertygande med fartfyllt spel och sylvass offensiv. Samtidigt får Sävsjös ses som seriens överraskning med enbart en förlust i bagaget innan matchen.

Seems you have no WidgetKit installed but this feature relies on it.

Take in consideration that you could need the FULL WidgetKit version.

Gustav Karlsson uppmärksammas av Innebandymagazinet

fredag, 07 november 2014. Kategori: Allmän

Gurras imitationer en fortsatt succé

Sävsjö IBKs Gustav Karlsson har imiterat sedan lång tid tillbaka, vilket bland annat har uppskattats av juryn i TV4s program Talang under säsongen 2011. Efter en tids studier har nu "Gurra" återigen börjat sprida sina imitationer hos allmänheten och har via sociala medier ökat intresset för sin talang...

Inför damlagets hemmamatch på lördag kl. 15 i Sporthallen

torsdag, 06 november 2014. Kategori: Damer

Carlskrona gästar Sävsjö

Dags att börja plocka poäng

Steffanie Bramer tog SM-brons

tisdag, 28 oktober 2014. Kategori: Damer

I helgen spelades distriktslags-SM i Umeå för 15-åringar. Sävsjö IBK:s Steffanie Bramer var den enda lokal deltagaren som fick plats i den småländska truppen.

Småland gjorde en riktigt bra turnering och i kvartsfinalen besegrades Östergötland övertygande med 8-2. I semifinalen blev det tuffare och förhandsfavoriten Värmland vann med 4-3. Värmland vann tillslut guldet.

Under turneringen svarade Steffanie för totalt ett mål och en assist.

Stort grattis Steffanie till SM-bronset!

Uddamålsförlust mot Färjestaden. Matchen slutar 3-2

Trots bra spel och många chanser lyckas vi inte sätta dit bollen och på det förlorar vi matchen, säger en besviken Matts B efter lördagsmatchen på Öland.

Mediokert Sävsjö förlorade mot Lidköping

lördag, 25 oktober 2014. Kategori: Herrar

En på förhand svår bortamatch mot Lidköping visade sig också bli en tuff batalj. Sävsjö-laget satt kvar i bussen under första perioden och den dåliga inledningen straffar sig genom hela matchen trots att laget rycker upp sig under de avslutande två perioderna.

Inför damernas lördagsmatch mot Färjestaden i Färjehallen

fredag, 24 oktober 2014. Kategori: Damer

Damernas buss rullar på lördag ner mot Öland för match mot Färjestaden. Färjestaden är placerade precis ovanför Sävsjö i tabellen med en vunnen och en oavgjord match. Färjestaden saknar en av sina målsprutor, Ellen Bäckstedt, som är i Umeå och representerar Småland i SDF-SM för 15-åringar.

Sävsjö matchar fullt lag. Talina är tillbaka i målvaktsstället,  Annie har rehabat men kommer förhoppningsvis att kunna spela fullt på lördag. Träningarna i veckan har flutit på som vanligt  och vi tar med oss inställningen från första halvan av Olofströmsmatchen, meddelar Björn.

Torsdagsträningens guldstjärna till Stinas backhandsmål, den vinkeln på klubban ser vi gärna mer av.

Äntligen kom den

söndag, 19 oktober 2014. Kategori: Damer

Säsongens första trea! 4-2 mot forna div. 1 kollegorna Olofström

Den starka inledningen där Stina , framspelad av Lollo, gör 1-0 efter bara fyra spelade minuter ger laget bra självförtroende i första perioden och Frida T trycker in tvåan efter 13.11 på klockan ( assist Hanna T). Bra tempo och bra bollrull. I andra perioden ökar Olofström pressen men Jossan gör en snygg inbrytning från kanten och stänker in  trean utan assist. Gästerna reducerar efter lite trassel i försvaret och det står 3-1 på matchtavlan.

I tredje kommer Olofström ut med massor av energi, pressar högre och går ner på folk. Större delen av perioden spelas på Sävsjös planhalva men försvaret funkar hyfsat.  Olofström plockar målvakten och pressar med allt de har och får utdelning. 18.54 sätter man 3-2 och det är nervöst i Sporthallen. Tjejerna slår ifrån sig  och inte förrän Hanna T sätter bollen i öppen kasse med 19.50 på matchtavlan kan vi räkna hem segern.

Skottstatistik 6-6, 6-8, 3-21. Antingen ska Olofström vara missnöjda med sitt skytte eller också ska Sävsjö vara nöjda med sitt målvaktsspel, välj själva.

Bra lagspel stundtals som bidrar till segern, men tempotappet i tredje får nog laget fundera lite på vad de ska göra åt.Tre poäng är tre välkomna poäng och samspelet i femmorna ser bättre och bättre ut.

Matchens lirare i Sävsjö gick till #1 Johanna

Hemsidan kollar läget med Stina Andersson, damernas kapten

fredag, 17 oktober 2014. Kategori: Damer

Stina Andersson, damernas lagkapten, om sina tankar inför kommande match och resterande säsong. Så här säger Stina:

Tung start på säsongen, Stina. Hur ska ni vända detta
Vi ska fortsätta köra på. Vi har många nya spelare och det är deras första år i a-laget. Det viktiga nu är väl att vi får spela ihop oss ännu mer och efter en vinst i helgen är vi igång på riktigt!

Hur känns det att blivit vald till lagets kapten?
Det känns bra. Det är väl inget jag går runt och tänker på speciellt mycket. Jag kör på som jag brukar sen om det kommer upp något tar jag det som det kommer, det blir en liten utmaning men tror jag kan utvecklas av det med.

Dina förväntningar/förhoppningar om laget och säsongen?
Mina förväntningar är faktiskt rätt höga. Vi har haft fysträning hela sommaren men nu är det spelet vi ska slipa på. Vi har som mål att komma 1-3 i tabellen vilket är något alla har varit med på.

Favvospelare: Ellen Rasmussen
Musik: Det Björkman har att bjuda på!
Mat: JS-Lövbiffgryta m pommes och sallad!

Vi ser fram emot söndagens match och hoppas att damerna bjuder på samma fina innebandy och höga tempo som de visade upp på torsdagsträningen. Full trupp förutom Talina, som ersätts av Edith Bjerhag.