Våra damlag

Damer A säsong 14/15

Sävsjö IBK damer består av ett lag i division 2 och två i division 3. Med två lag i division 3 med unga lovande tjejer har damerna en bra grund att stå på och framtiden känns lovande.

Ny säsong, nya utmaningar, nytt golv, nya tränare, nya förväntningar, ska man sammanfatta tränarduons tankar inför denna säsong kan man kort och gott använda ordet NYTT.

Matts Bergsten och Björn Fransson har alltid varit stora åsiktsmaskiner på läktaren som både hissat och dissat olika beslut som tränarna inom Sävsjö IBK tagit genom åren. Detta har också gjort att de skapat en bra grund för hur de tycker att innebandy ska spelas, när de fick frågan om att leda damernas representationslag under säsongen 14/15 tog det därför inte särskilt lång tid för dem att inse att de hade samma syn på hur försäsong, individuell träning och lagcoaching behöver se ut.

Nu är det Björn och Matts tur att bli granskade av alla hundratals åsiktsmaskiner som finns på läktarna runt om i Småland, för på läktaren är väl alla experter och vet bäst? ;)

Inför säsongen har vi fått se 2 spelare, Jennie Bylander och Josefine Gustafsson, lämna klubben för att istället spela med Jönköpings IK i Svenska Superligan. Vi är glada för deras skull och önskar dem givetvis lycka till i deras nya klubb. Några spelare har även tackat för sig på grund av studier eller andra anledningar.

Matts och Björn berättar att de anser sig ha tillgång till en stark trupp med rutinerade spelare som har erfarenhet från både kvalspel och div 1 innebandy men som även lämnar utrymme för den tacksamma uppgiften att få släppa fram nya unga talanger och hjälpa dem att ta nya steg i sina karriärer.

Tränarduon säger att de ser fram emot säsongen och utmaningarna som dyker upp på resans gång och hoppas att så många som möjligt kommer att följa resan på läktarna.

Våra divison 3 lag kommer denna säsong att tränas av Jim Bylander, Jesper Fransson, Alexander Böhlin och Frida Thalin med hjälp av Elisabet Albrechtsson som lagledare.