Vinst mot Carlshamn, kvalspel väntar!

Det var ett super taggat Sävsjölag som på fredagskvällen hade samlats för årets sista seriematch, denna gången mot bottenlaget Carlshamn! Under denna kväll skulle det avgöras om man skulle ta hem hela serien eller om det blir kvalspel under påskhelgen! Eftersom Vöikers vann stort i sin match så betyder det att Sävsjötjejerna får förbereda sig för kvalspel. Alltså en månad kvar av intensiv träning!

I första perioden spelar laget jämnt och Sävsjö kommer inte alls upp i sin vanliga standard. Det märks tydligt att alla tjejer vill så mycket och skönspelet uteblir. Perioden slutar 0-0 och målen sitter riktigt långt inne även att man vinner skotten med 15-5.

I andra perioden spelar Sävsjö ännu lite sämre och man känns väldigt osäkra. Försvaret håller dock bra nivå, men frammåt går det inte riktigt som man tänkt sig... Men tillslut efter 11.38 spräcker #2 Jennie Bylander nollan för Sävsjö och ett glädjetjut hörs från hela hallen! Hon tar med sig bollen från mittplan och stänker sedan upp den i det högra krysset på Carlshamns målbur! jubel jubel. Klockan går och perioden slutar 1-0 till Sävsjö.

Inför tredje perioden väljer coach att ändra om i laget för att få upp farten på alla! Man går ner på två femmor och väljer att ha en tredje som avlastande. 09.42 får #13 Jannie Abelsson-Svensson med sig bollen från mitten och drar iväg ett läckert slagskott som letar sig in bakom Carlshamns målvakt! 2-0 till Sävsjö och ett lugn lägger sig i Sävsjölaget. Carlshamn drabbas senare av en utvisning men Sävsjö lyckas inte göra något mål. 18.20 tar #8 Stina Andersson initiativet och tar fart från backpossition, dribblar av flera spelare på mitten och sjukter snyggt in 3-0 målet! Och det var inte slut här... 18.53 får #4 Hanna Thalin en läcker framspelning av sin back och skjuter ett hårt och välplacerat dragskott rakt in i Carlshamnsmålet! 4-0 till Sävsjö! En minut kvar av matchen, men Sävsjötjejerna känner sin inte nöjda med resultatet! 19.24 Får #10 Josefine Gustafsson bollen och trampar in i mitten och skjuter in den sista bollen för Sävsjö denna kväll! 5-0 står det på tavlan när slutsignalen ringer!Carlshamn kämpar tappert och de var ett svårt lag att möta.

Lite senare får man reda på att Vöiker vunnit sin match och kvalspel väntar för Sävsjö! Ett stort TACK till alla supportar som kom & hejade på oss! Ert stöd betyder massor och vi hoppas få se er alla i under kvalet i PÅSKHELGEN!